Download PDF

Wie ben ik

"If you work just for money, you'll never make it. But if you love what you're doing, success will be yours." 

Gedrevenheid, oplossingsgerichtheid en creativiteit; dat zijn de kernwoorden die mij omschrijven. Ik zie kansen en uitdagingen en weet deze om te zetten in concrete resultaten. Daarnaast bezit ik de eigenschap om me goed te kunnen verplaatsen in de denk- en werkwijze van de klanten waardoor problemen en knelpunten kunnen worden voorzien. Doordat ik ondernemend en relatie-vormend ben, weet ik opdrachtgevers binnen te halen en binnen te houden.

Werkervaring

Jun 2011Present

Manager Telesales

FCR Media Belgium/goudengids.be in Antwerpen, België

Verantwoordelijk voor het aansturen van een team/afdeling en het behalen van sales-targets, zowel gericht op acquisitie als bestaande klanten (retention, cross- & upsell en customer experience) in een B2B omgeving. Belangrijke werkzaamheden: het bedenken van sales en customer care strategieën, ontwikkelen en uitvoeren van campagnes, geven van (motivatie, customer care en sales) trainingen, efficiënter werken door het stellen van de juiste KPI- settings, gebruik van callcenter systemen (scripting, reporting, e.d.) en het aansturen van externe callcenters.

Sep 2010Jun 2011

General Sales & Marketing manager

Muraq International BV in Maastricht, Nederland

Muraq was een startende onderneming waarbij ik alles mee heb ontwikkeld met betrekking tot de verkoop. Hierbij was ik verantwoordelijk voor het leiden en managen van de verkooporganisatie binnen de Benelux in overeenstemming met de strategie, lange termijn plannen en budgetten.

Nov 2006Sep 2010

Operations Manager

Sitel in Brussel/Geel, België

Gekend als facilitair callcenter was ik operationeel en financieel verantwoordelijk voor de uitvoering en oplevering van in- en outbound projecten voor onze (zowel kleine als grote) klanten. Daarbij stuurde ik direct 12 teammanagers en indirect 200 fte aan. De projecten die gedaan werden, waren rondom: customer services, outbound sales, cross- & upsell, lead generation, klanttevredenheidsonderzoek, technische helpdesk, agendabeheer etc.  

Jun 2004Nov 2006

Manager Telesales outbound/enterprise

Vodafone in Maastricht, Nederland

Begonnen als outbound Telesales Manager het eerste jaar (zowel B2B als B2C). Mijn afdeling van 60 mensen was verantwoordelijk voor lead generation, afspraken maken voor Account Managers, B2B acquisitie, B2B en B2C retention, winback, campagnes en benchmarking voor externe callcenters. Daarbij ontwikkelde ik en volgde ik de prestatieverhogende acties op. In het daaropvolgende jaar was ik volledig verantwoordelijk voor B2B als enterprise Manager Telesales. De projecten bleven daarbij gelijk en werden aangevuld door alles met betrekking tot B2B inbound sales. 

Jan 2000Jun 2004

Regiomanager

MainTec Contracting geheel Zuid-Nederland

Als regiomanager was ik commercieel, organisatorisch en resultaat verantwoordelijk voor 9 vestigingen Contracting en 7 vestigingen Mobiele Techniek. Hierbij werd er jaarlijks een Ambitie- en Strategieplan ontwikkeld, waar de visie en de missie van MainTec Contracting en MainTec Mobiele Techniek werd weergegeven. Deze plannen moest ik aanvullen met het opstellen en bewaken van het commercieel plan vanuit de ambitie en strategie (met de daar bijbehorende targets op telefonische acquisitie, bedrijfsbezoeken, invullen van aanvragen, etc).

Mar 1989Dec 1999

Commercieel Directeur

Majoor Engineering & Contracting Zuid-Nederland/België

De verantwoordelijkheden kwamen neer op het detacheren van technisch midden- en hoger kaderpersoneel. Begonnen in de functie als Commercieel Recruiter. Na 2 jaar ben ik daar gegroeid tot Vestigingsmanager, waarbij ik 3 jaar later Regiomanager verantwoordelijk was voor Zuid-Nederland en België. Na dit 4 jaar gedaan te hebben, heb ik daar de laatste 2 jaar als Commercieel Directeur gefungeerd over alle 7 vestigingen. De werkzaamheden waren vergelijkbaar met MainTec. 

Opleiding

Sep 1990Jun 1992

Management & Organisatie

ISBW

Alle aspecten rondom marketing, human resource, organisatie- structuren en veranderingen, people management, efficiëntie & effectiviteit, etc.

Jun 1983Sep 1987

Elektrotechniek afstudeerrichting Elektronica

MTS Maastricht

O.a. vakken zoals analoge techniek, digitale techniek, telecommunicatie, wiskunde, Engels en technische bedrijfskunde.

Trainingen

Gedurende mijn gehele carrière heb ik trainingen gevolgd wat zich evolueerde tot het regelmatig ontwikkelen en geven ervan (gaande op teamniveau tot afdelingsniveau). Onderwerpen: 

B2B & B2C
People Management
Sales Trainingen (algemene, specifiek voor telefonisch, etc.)
Custumor Care & Experience
Motiveren & Enthousiasmeren
Stressbestendigheidscursus