Printing tool Download PDF

Work experience

Jan 2009Present

Oprichter

Grape Business

Gespecialiseerd in het inkopen en verzorgen van kwaliteitswijn en relatiegeschenken voor het MKB (zakelijke sector). Ruime ervaring in het creëren van  concepten die een originele indruk achterlaten bij de klant. Denkt actief mee met de klant! Ruime ervaring in private wine- label & package design.

Jan 2012Present

Media consultant MKB

Screaming Media

ScreamingMedia? Is allereerst een chique, creatieve knokploeg, en pas daarna een bezielde uitgeverij van vernieuwende digitalia. Het is een goed draaiend verzetsbedrijf met winstbejag als oogmerk. Het schopt met alle beschikbare mediale middelen tegen domheid, luiheid, vervlakking en andere culture uithollingen overdwars. Wij zagen zachtjes (hier neuriën) aan de stoelposten van de gevestigde orde.

ScreamingMedia? Geeft uit, brengt rond en expoloiteert. Niet anders dan de huis-aan-huisbladen van destijds, maar dan via internet, en binnen uitgeefniches die onze persoonlijke interesses hebben. In opdracht en voor eigen rekening en risico. En ja, natuurlijk in tekst en video en web 5.0 van een verbluffende kwaliteit. Uitgeven moeilijk? Nee, gewoon witte pagina's zwart maken; want mooi zwart is niet lelijk.

ScreamingMedia? Is een intelligent bedrijf dat mager en geslepen creatieven, conceptuelen en andere scheppende verworpenen tot op het bot uitbuit, misbruikt, uitknijpt en uitkleedt tot ze uiteindelijk het beste van het beste hebben weten af te scheiden. Zonder zelfspot, zonder relativering en zonder gevoel voor humor natuurlijk. Want: oude soldaten sterven nooit.

Mar 2008Jan 2012

Oprichter

Bockstart Wine & Design

Mede-oprichter van Bockstart Wine & Design. Een creatief marketing en concept bureau dat op-maat-gemaakte wijnetiketten en verpakkingen ontwerpt voor detailhandel, groothandel, HoReCa en MKB (meestal in opdracht van Grape Business). Gespecialiseerd in local branding. Denkt productief mee met marketing en communicatie strategieën die van toepassing zijn in de aangewezen omgeving.

Jun 2011Dec 2011

Business Developer for eLinea Internationaal

eReaders Groep BV

Business Developer voor eLinea. eLinea is een collectief uitgeversplatform met een innovatief distributie- en exploitatiemodel, dat uitgevers een gezond businessmodel biedt voor digitaal uitgeven van hun Nederlandse artikelen.

Het platform wil een uitkomst bieden aan online lezers die behoefte hebben om 'a la carte' beschikking te hebben over een rijk aanbod Nederlandse kwaliteitsjournalistiek. Ik ben door eReaders Groep gevraagd om eLinea onder de aandacht te brengen bij Nederlanders in het buitenland en grondig te polsen of het platform een mogelijke aanwinst is voor deze specifieke doelgroep. 

Mar 2005Jan 2011

Oprichter

Wijkwijnen

Mede-oprichter van Wijkwijnen. Opgericht in samenwerking met Utrechtse kunstenaars en grafische vormgevers. Uitgangspunt is om het wijnetiket te laten dienen als platform om kunst te exposeren. Het doel was ook om de beleving van wijn aantrekkelijker te maken voor bewoners van diverse wijken in Utrecht. De wijn is via een eenvoudige webwinkel en diverse evenementen in de wijk te verkrijgen. Veel ervaring opgedaan op het gebied local branding, sales en marketing.

Sep 2000Dec 2002

Docent aan de Faculteit Communicatie & Journalistiek

Hogeschool Utrecht

Als docent Buitenlandse Media & Politiek was ik verantwoordelijk voor het begeleiden van 2de jaars studenten. Ik stelde lesmateriaal samen, gaf leiding aan werkgroepen, en maakten studenten bekwaam in het geven van (digitale) presentaties, het schrijven van werkstukken, en het initiëren van debatten (in het Engels) over actuele thema's in het buitenlandse medialandschap. De cursus werd afgerond met het inleveren en presenteren van een (digitaal) werkstuk. 

Education

IGCSE

Hilton College
19942002

Doctoraal

Universiteit Utrecht

beide diploma's behaald

19931994

Internationaal baccalaureaat

Rijnlands Lyceum

diploma behaald

19901993

IGCSE + Internationaal baccalaureaat

International School Eerde

diploma behaald

Skills

Filemaker Pro / Bento
Talen: Afrikaans
Talen: Nederlands + Engels
Vertalen: NED-ENG; ENG-NED
Adobe CS4 premium
Microsoft Office/MACOSX 10

Interessante video

Portfolio

Huidige freelance werkzaamheden

  • Media specialist at NederlandBovenWaterScreaming Mediawww.nlbw.net 
  • Online marketingDonker Utrechtwww.donkerutrecht.nl
  • Brand consultant Beans2Bewww.beans2b.nl 
  • VertalerNederlands Foto Museum"Zwart-Wit" project 
  • Business developer Beter Bio Utrechtwww.beterbio.nl

Nevenactiviteiten

Sport & Wellness Golf, Cricket, Snowboarden, Fitness,  Vipassana meditatie Hobby Koken, wandelen, lezen, digitale uitgeef- & businessmodellen. Van mijn hobby mijn werk maken! 

Bestuurlijke functies Secretaris Kampong Cricket Club, Utrecht -- 2008/9 

Activiteiten binnen stichtingen Business developer (deeltijd), Beter Bio;Groningen-Utrecht -- 2012Vertaler, Zwart-Wit project (incidenteel), Nederlands Foto Museum; Rotterdam -- 2012Online manager, Stichting Breaking Ground; (platform voor jonge filmmakers), Utrecht --2011 Vertaler, STUT Theater; Utrecht --1999 Public Relations, Theater productiebureau "RICOCHET"; Utrecht --1998

Profiel | Robert Bockstart

Mijn kracht ligt in mijn persoonlijkheid en netwerk. Ik ben een open mens met veel levenservaring, flexibel, intelligent, met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en analytisch vermogen. Ik speel in op de daadwerkelijke behoeften van mensen en de aard van de situatie. Communicatief en sociaal vaardig en daardoor uitstekend in staat mijn communicatie op mijn omgeving af te stemmen. Professioneel en zelfverzekerd maar mild en toegankelijk in mijn optreden.

Ik treed vaak op als een verbinder binnen en buiten mijn netwerk. In een ideale baan werk ik zelfstandig en projectmatig in een multidisciplinair team, bij een doelgerichte organisatie die bewust en duurzaam onderneemt, en waar een informele sfeer heerst. Afwisseling, dynamiek, en veelzijdigheid zijn voor mij belangrijk om me verder te kunnen ontplooien en ontwikkelen.