Download PDF

Riika-Maria Peltomaa

Avoimen yliopiston opiskelija, työnhakija

TYÖKOKEMUS

OCT 2016

vuokratyöntekijä s-ryhmälle

Henkilöstöratkaisu Extraajat Oy

Vuokratyöntekijänä Extraajilla, teen pääasiassa kassavuoroja, mutta myös hyllytystä ja palvelutiskiä. Tällä hetkellä olen työskennellyt seuraavissa paikoissa:

Prisma Kaleva palvelutiskillä x5 ja kassalla x2

Prisma Lielahti kassalla x9

Prisma Linnainmaa kassalla x2

Prisma Koivistonkylä kassalla x1

Sale Hatanpää kassa/veikkaus x1

Sale Järvensivu kassa/veikkaus/hyllytys x1

S-Market Pendoliino kassa/veikkaus x2

S-Market Kaleva kassa/hyllytys x1

MAY 2016sep 2016

Palvelutiskin myyjä

K-citymarket Rauma Juha ja Tiina Vainio (elintarvikepuoli)

Tänä vuonna pääsin K-Citymarket Rauman elintarvikepuolelle töihin koko kesäksi. Työnkuvaani kuuluivat mm. myyntityöt liha-/kalatiskillä sekä kahviossa, täytettyjen patonkien tekoa, siivoamista ja muita tiskin takana tehtäviä lisähommia. Asiakaspalvelutaitoni ovat mielestäni kasvaneet aikuismaisempaan suuntaan ja nyt osaan ainakin perusasiat kosketusnäytöllisen kassakoneen käytöstä, josta saattaa tulevaisuudessa olla plussaa.

May 2015Sep 2015

Jäätelön- ja karkinmyyjä

ugin torimyynti ky

Pääsin toiseksi vuodeksi vielä Ugin torimyynnille töihin. Tänä kesänä vietin suurimman osan ajastani Rauman torilla Öystin kesäkahvilassa ja Ukin kesäkahvilassa töissä. Työtehtävät lisääntyivät edelliseen vuoteen verrattuna. Öystissä nimittäin myydään kahvia, limsaa, karkkeja, jäätelöä, pehmistä, paninia, lettuja, leipiä, pullia, yms. Pidän siitä, että kokoajan on jotain tekemistä. Tietenkin myymisen lisäksi työtehtäviini kuului molempina vuosina työpaikan siistinä pito, astioiden pesu, vessojen siivous ja muita pieniä hommia.

May 2014Oct 2014

Jäätelön- ja karkinmyyjä

Ugin torimyynti ky

Tämä oli ensimmäinen pidempi kesätyöpaikkani. Pääsin Ugin torimyynnille myymään pääasiassa jäätelöä. Olin monessa eri kioskissa, joissakin oli vain jäätelöä, joissain metrilakua, karkkia, limsaa, pehmistä, välipaloja ja muita sen lisäksi. Suurimman osan kesästä kiertelin markkinoilla eri puolella Suomea lakuvaunussa. Yleensä lakuvaunussa oli metrilakuja, karkkeja ja pehmistä. Työ oli todella mukavaa, ja meninkin samaan paikkaan vielä seuraavanakin vuonna! Tässä työssä kehityin mielestäni paljon työntekijänä; minusta tuli parempi asiakaspalvelija, sosiaalisempi, oma-aloitteisempi, ahkerampi. Kielitaidostani oli tässä työssä ehdottomasti hyötyä, Raumalla kun kesäaikaan turisteja liikkuu todella paljon. Opin myös käyttämään kassakonetta ja korttikonetta, joista on varmasti jotakin hyötyä tulevissa töissä. Ymmärsin, että rakastan asiakaspalvelua, nautin ihmisten kanssa olemisesta.

Aug 2013May 2014

Kulttuurikerhon ohjaaja

Eurajoen seurakunta

Pidin vuoden kahden ystäväni kanssa lapsille kulttuurikerhoa. Opetimme oman tasomme mukaan lapsille alkeita ruotsista, englannista ja ranskasta. Opetimme kielen lisäksi myös erilaisia juttuja kulttuurista, kuten nähtävyyksistä ja musiikista. Pidimme kerhossa aina hartauden, yleensä jollakin edellä mainituista kielistä. Kerho oli todella hauska, opin kyllä itsekin asian jos toisen! Tuli myös kerrattua niitä vanhoja perusjuttuja esimerkiksi ruotsinkielestä.

Sep 2012May 2013

Puuhakerhon ohjaaja

Eurajoen seurakunta

Toimin vuoden ajan Eurajoen seurakunnassa puuhakerhon vetäjänä. Kävin tähän kerhonohjaajankoulutuksen myös. Pidin ystäväni kanssa aluksi kahta puuhakerhoa n. 7-11-vuotiaille lapsille, mutta toisessa kerhossa kävi niin vähän porukkaa, että se lopetettiin puolen vuoden jälkeen. Kerhoissa pidimme lapsille aina hartauden, leikimme, pelasimme, askartelimme, leivoimme, mitä mieleen juolahti! Pidimme kerhoa kerran viikossa, pari tuntia kerrallaan. Se oli todella mukavaa hommaa, lapset olivat niin ihania:)

Jul 2013Jul 2013

Isonen

Eurajoen seurakunta

Olin viikon Eurajoen seurakunnan järjestämällä lastenleirillä isosena. Minulla on tosiaan kerhonohjaajan koulutus, mutta isosista oli pulaa, jonka vuoksi sain toimia hetken isosena. Järjestimme lapsille hartauksia, keksimme erilaisia pelejä ja leikkejä, askartelimme ja pidimme yleisesti huolta järjestyksestä ja siisteydestä:)

Jun 2013Jun 2013

Isonen

Eurajoen seurakunta

Olin isovanhempien ja lastenlasten leirillä isosena viikonlopun ajan. Tehtäviini kuului heidän viihdyttäminen, paikkojen siistiminen ja erilaisten ohjelmien ja pelien keksiminen. Olin leirillä ystäväni kanssa, ja meillä oli mukavaa! Keksimme lapsille kaikkia hauskoja pelejä, pidimme hartauksia, esitimme sketsejä ja siivosimme ruokalasta jälkiä. 

Jun 2013Jun 2013

Kesätyöläinen

Eurajoen nuorten työpaja nosturi

Pääsin Eurajoen kunnalle kesätyöviikolle. Kesätyöviikon järjesti Eurajoen nuorten työpaja Nosturi. Olimme muutaman muun nuoren kanssa Irjanteen koulumuseolla ja maalasimme sen rakennuksen uudestaan. Oli mukavaa tehdä välillä vähän fyysisempää työtä ja oppia uutta maalaamisesta. 

Feb 2013Feb 2013

TET-harjoittelija

Eurajoen yhteiskoulu

Toisen TET-viikon vietin omalla yläasteellani. Olin TET:issä sen aikaisen ruotsin- ja englanninopettajallani Katriina Salosella. Sain pitää seiskaluokkalaisille yhden oppitunnin, korjailla sanakokeita ja auttaa tavaroiden järjestelemisissä. Opettajan ammatti houkuttaa hieman edelleenkin, mutta työllisyystilanne heillä on niin huono, että haluan mielummin lukea joksikin muuksi. Viikko oli kuitenkin mukava!

Oct 2012Oct 2012

TET-harjoittelija

Eurajoen eläinlääkäri

Ensimmäisen TET-harjoitteluni tein Eurajoen eläinlääkärissä. Olin siellä yhden viikon auttamassa Sirpa Varajärveä ja hänen avustajiaan. Eläinlääkäri oli silloin unelma-ammattini, joten viikko Varajärven kanssa oli todella jännittävä. Sain olla seuraamassa muutamaa leikkausta, hoitamassa eläimiä ja siivoamassa paikkoja. TET-viikko jäi mieleeni hyvin, en kylläkään halua enää eläinlääkäriksi, ei ollut ihan minulle tarkoitettu työ.

Jul 2012Jul 2012

Mansikanpoimija

Suomisten mansikkamaa

Toinen kesätyöpaikkani oli myös mansikkamaalla, kylläkin eri tilan mansikkamaalta. Sain olla töissä harmikseni vain muutaman päivän, sillä mansikat kypsyivät vasta heinäkuun puolessa välissä ja rippikouluni alkoikin siitä jo muutaman päivän kuluttua. Kun pääsin rippikoulusta, kaikki mansikat oli jo poimittu! No, sainpahan edes vähän lisää kokemusta!

Jun 2011Jul 2011

Mansikanpoimija

Teperin mansikkamaa

Ensimmäisen kesätyöni sain Teperin mansikkamaalta, kun olin juuri täyttänyt 14 kesäkuun 25. päivänä. Olin Teperillä reilu kaksi viikkoa poimimassa mansikoita. Se oli mukavaa hommaa, sai syödä mansikoita mahan täydeltä!

kurssit/koulutukset/luottamustehtävät

15.11.2016 Oiva-testi

15.11.2016 Ikärajapassi

23.11.2016 Veikkauksen verkkokurssi & Veikkauksen expresskurssi

15.11.2016 S-ryhmän PCI 2016

15.11.2016 Postin verkkokurssi

2012–2013 ja 2013–2014 Kerhonohjaajankoulutus 

16.4.2013 Hygieniapassin suoritus

16.11.2012 Tukioppilaskoulutus

10.–12.9.2012 Ajokortti työelämään – kurssi

12.4.2012 NouHätä – koulutus

8.2.2010 & 15.2.2010 Välkkäri – koulutus

 

Olen toiminut ala-asteella Välkkärinä, eli keksinyt välitunneille erilaisia ohjelmia. Yläasteella olin tukioppilas, joten olin mukana järjestelemässä kaikenlaisia tapahtumia. Olen myös pari vuotta yläasteella toiminut luokkani luottamusoppilaana. Lukiossa olin kaksi vuotta tutorina, jonka tehtäviin kuuluvat mm. uusien ykkösten ohjaaminen ja auttaminen ja erilaisten tapahtumien järjestäminen.

Koulutus

Aug 2013Jun 2016

Ylioppilas

Eurajoen lukio

Ylioppilas arvosanoilla B,B,C,C,M,M,E ja lukion keskiarvolla 8,4

Aug 2010Jun 2013

Peruskoulu

Eurajoen yhteiskoulu

Peruskoulun päättötodistuksen keskiarvo oli 9,20

 Kielitaito

10
Suomen kieli

Äidinkieli

4
Ruotsin kieli

Pärjään ruotsin kielellä arkitilanteissa. Olen lukenut lukiossa keskipitkän ruotsin ja kirjoittanut yo-kokeesta Magna cum laude approbaturin.

8
Englannin kieli

Englannin kieli on sujuvaa, lukiossa lukenut pitkän englannin ja kirjoittanut yo-kokeesta Magna cum laude approbaturin.

2
Ranskan kieli

Yläasteella lukenut kaksi vuotta ranskaa ja lukiossa lukenut kaksi ensimmäistä kurssia. Kieli vähän ruosteessa, mutta alkeita muistan edelleen.