Download PDF

Work experience

Sep 2007Present

Ondernemer / eigenaar

Loopbaanadvies Niemeijer

Loopbaanadvies bureau. Specialisatie op gebied van re-integratie, burn-out problematiek, netwerktrainingen en toepassingen Myers Briggs Type Indicator (MBTI).

Loopbaanadvisering aan particulieren. Specialisatie op gebied van technisch geschoolde werknemers LBO, MBO en HBO niveau.

Voor een industrieel productiebedrijf ben ik actief als consultant mobiliteit. De transitie, het maken van een persoonlijk inzetbaarheidsplan en het assisteren bij het keuzeproces zijn mijn belangrijkste activiteiten. De doelgroep is voornamelijk niveau 1 en 2 .

Als persoonlijke coach/loopbaanadviseur ben ik actief voor een aantal particulieren in het vaststellen van het meest vitaliserende beroepsperspectief.

Nov 2009Present

Mantelzorger

Loobaanadvies Niemeijer

Vanwege een groot herseninfarct van mijn vrouw en de daarbij ontstane beperkingen in communicatie en mobiliteit ben ik actief als mantelzorger voor mijn vrouw.

Dagelijkse verzorging en activering op gebied van dagbesteding en begeleiding bij zaken waarbij assistentie noodzakelijk is.

Apr 2009Dec 2009

Jobcoach

Dé Praktijkjob

Als Jobcoach ondersteun ik mensen bij het zoeken en vinden van (duurzaam) werk. Ik hanteer hierbij een zo kort mogelijk traject naar werk maar wel kwalitatief hoogwaardig en vooral gericht op duurzaamheid.

Het netwerken in verschillende kringen en niveau's is een essentieel onderdeel van deze functie en wordt door mij enthousiast en met drive gedaan. Als jobcoach ben ik in contact met werkgevers en werknemers in veel sectoren en op allerlei niveau's.

Feb 2009Jul 2009

Regiomanager

NetPlusWork BV

Regiomanager voor twee regio's.

Als regiomanager ben ik proactief bezig met ledenwerving, ben ik gastheer tijdens netwerk bijeenkomsten, ben ik regisseur van bedrijfsbezoeken, bewaak ik de opkomst en deelname aan events en verbind leden met elkaar.

Relatiebewaking en verdieping staat hoog op de agenda van een Regiomanager. De Regiomanager vormt het verbindende element in het plaatselijke netwerk van ondernemers uit het MKB.

NetPlusWork regio's worden samengesteld op basis van exclusiviteit en deskundigheid.

Vanwege de noodzakelijkheid actief te zijn als mantelzorger ben ik helaas vroegtijdig gestopt met deze activiteiten

Jun 1989Sep 2007

Accountmanager - Resourcemanager, Recruiter, Coach, Intern loopbaanadviseur

Actieve rol bij het vergroten van marktaandeel voor technische professionals die bij externe opdrachtgevers worden ingezet. Onderzoek naar zorgsector (Martini- en UMCG ziekenhuizen) als afzetmarkt voor Yacht.Hoofd activiteiten;Werven-, selecteren- en plaatsen van voornamelijk technische professionals. (strategische- en vraaggeoriënteerde personeelsplanning).Coachen van professionals op het gebied van competentie ontwikkeling en development trajecten.Uitvoeren en verbeteren van processen en procedures op het terrein van recruitment, functioneren,  beoordelen en development trajectenOptimaliseren van beschrijvingen functieprofielen en bijbehorende competenties

Mar 1986Apr 1989

Intercedent

Randstad Uitzendbureau

Het analyseren van de afzet- en omzetgegevensHet accountschap van klanten en prospects met een omzetpotentie van fl. 100.000,- en hoger op  jaarbasis  Het opstellen van een marketingjaarplan voor de unit     Het opstellen van een afdelingsplan Het up-to-date houden van concurrentiegegevens en het volgen van en anticiperen op marktontwikkelingen Het onderhouden van de contacten met de afnemers, relatiemanagement Acquisitie bij voornamelijk technische ondernemingen. Het op de juiste wijze afstemmen van vraag en aanbod  Het voeren van alle noodzakelijke correspondentie en administratie nodig voor een juiste invulling van deze functie.

Mar 1983Feb 1986

Ondernemer Zeilmaker, Boardbouwer

Surf Centre Noord Nederland

Het onderhouden van contacten met de afnemersVerkoop van surfboards, zeilen, kleding en toebehorenDemonstraties surfplanken en zeilenHet inkoop- en voorraadbeheerBouwen van zeilen en surfboards

Jun 1979Feb 1983

Manager

Skala Televisie en Video

Het onderhouden van contacten met de afnemersVerantwoordelijk voor uitbouw markaandeel en conceptLeiding geven aan team van zes medewerkers, vier commercieel- en 2 technische medewerkersIncasso werkzaamheden moeilijk inbare huurgelden

Jun 1976May 1979

Bergingsduiker - Matroos havendienst

Wijsmuller bergingsbedrijf

Bergingsduiker/ matroos havensleepdienstBergingsduiker petrochemie LibiëMatroos, assistent bootsman havensleepdienst

Education

Post HBO

Adviesbureau Hoogendijk

Deze Beroepsopleiding tot Loopbaanadviseur leidt op tot professionals die zichzelf als het belangrijkste instrument op verantwoorde wijze kunnen inzetten. Zij faciliteren hun cliënten in zelfsturing, vitaliteit en missievorming, en ondersteunen hen bij het ontdekken en concretiseren van het meest vitaliserend loopbaanperspectief.

De opleiding duurt circa 12 maanden, en bestaat uit een combinatie van groepsbijeenkomsten, intervisie, groepssupervisie, individuele supervisie, literatuurstudie en proeftrajecten. Na succesvolle afronding ontvangt u een diploma, en wordt u geregistreerd bij de Stichting Post-HBO, die onze opleiding sinds 1996 erkent als registeropleiding.

Belangrijke onderwerpen in de opleiding zijn: biografische methodieken, het werken met zingeving en vitaliteit, koerszoeking, advies- en coachingsvaardigheden, stress en burnout, loopbanen in organisaties, outplacement en ondernemen in de loopbaan.

May 2007Sep 2007

OPP Nederland

De Myers-Briggs Type Indicator® (MBTI®) vragenlijst is de meest gebruikte persoonlijkheidsvragenlijst ter wereld. Ieder jaar worden er wereldwijd meer dan 3,5 miljoen vragenlijsten ingevuld en er zijn meer dan 13.000 gekwalificeerde gebruikers in Europa. Hij is gebaseerd op meer dan 50 jaar onderzoek en ontwikkeling, en is beschikbaar in 19 talen.

De MBTI-vragenlijst beschrijft iemands persoonlijkheidsvoorkeuren.

Toepassingen

Persoonlijke ontwikkelingBegrip van de voorkeursstijl en hoe deze ontwikkeld kan worden om effectiever te zijn

Management- en leiderschapontwikkelingHelpt managers en leiders om het effect van hun persoonlijke stijl op anderen te begrijpen. Identificeert sterke kanten en eventuele gebieden die zij wellicht kunnen ontwikkelen om effectiever te worden. Kan worden gebruikt als onderdeel van een coachingprogramma voor leidinggevenden

Teambuilding en -ontwikkelingVergroot het bewustzijn van de werkstijl van het team. Verbetert hiermee de teamcommunicatie, maak het gemakkelijker om problemen op te lossen, stimuleert waardering voor diversiteit en lost conflicten op

Organisatorische veranderingBegrip van waarom mensen verschillend reageren op organisatieverandering en hoe u hen gedurende het proces kunt ondersteunen

CommunicatieverbeteringHelpt mensen te begrijpen hoe zij effectief met verschillende mensen kunnen communiceren en ontwikkelt beïnvloedings- en onderhandelingsvaardigheden

Het wordt ook gebruikt voor:Onderwijs en loopbaanbegeleidingIdentificeert leerstijlen en motivaties, verbetert onderwijs- en trainingsmethoden en biedt loopbaanbegeleiding

RelatietherapieVerbetert de kwaliteit van relaties en interacties door verschillen te begrijpen en te waarderen

19891990

KWO Arbeidskunde

Rijks Universiteit Groningen

Kort Wetenschappelijke Opleiding Arbeidskunde.

Twee jarige opleiding om academisch perspectief te verkrijgen aangaande ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in Nederland.

19701974

Middelbaar Technische School

MTS Bouwkunde

Skills

Recruitment
Vanaf MBO niveau en hoger. Richtingen techniek, ICT, management, HRM.
Loopbaanadvisering
Het geven van loopbaanadvies waarbij de uitkomst van het proces gestuurd en bewaakt wordt door de adviseur en de client gecoached wordt naar het meest vitaliserende beroepsperspectief.
Accountmanagement
Accountmanagement voor maximaal twee organisaties. Kennen en dienen van klantspecifieke behoeftes en marktontwikkelingen. Pro-actief de wens van de klantaccount vertalen naar oplossingen nog voordat de feitelijke vraag zich heeft gemanifesteerd.
Netwerken
Leggen van contacten op ieder niveau, koude acquisitie, telefonisch en fysiek. Communicatie op ieder niveau, van empathisch en diplomatiek tot zakelijk en strategisch.

Portfolio

Portfolio

Portfolio

Portfolio

Portfolio

Werkervaring

Jobcoach, Jobhunter, Loopbaanadviseur, Coach, Recruiter, Freelancer, ZZP-er, Regio-manager, Interim manager, Account manager, Resource manager, Sales manager, Filiaalhouder, Bedrijfsleider, Duiker, Matroos sleepvaart.

Interest

Arbeidsmarkt, economische ontwikkelingen, landelijke politiek, regionale culturele ontwikkelingen, muziek, sport beoefenen, culinaire innovaties, mensen en hun drijfveren.