Printing tool Download PDF

Work experience

Sörbyskogens Kennel & Hundpensionat praktik två veckor 2004Här arbete jag med t.ex att promenera med hundarna, städa deras boxar och ge mat & byta vatten.Universitetsjukhuset restaurang praktik två veckor 2005Här arbete jag med t.ex att skära sallad/grönsaker, städade matsalen och tog hand om disken.Krämaren ICA Supermarket City praktik två veckor 2006Här plockade jag upp matvarorna på hyllorna och såg till så att varor hamnade på rätt plats.

Oct 2010Apr 2011

IKEA restaurang & café

Jag praktiserade på IKEA restaurang och café. Där arbetade jag med olika arbetsuppgifter, t.ex diska, kallkök, varmkök, bistro, matsalen och servering. Det är jättebra miljö, arbetsplats och personal tycker jag. Där arbeta jag både dag-kvällstid under veckan samt helger. Under helgerna kommer massor folk till IKEA då kan det vara stressig i restaurang och café men samtidigt det är kul att få utmaningar och får se hur mycket jag klarar av detta.

Feb 2010Feb 2010

Malmö Arena

Percy´s restuarang

Under tiden på IKEA då ville jag prova annat restaurang och jämföra med. Jag fick praktik på Percy´s restaurang på Malmö Arena. Där fick jag mycket mer tid att få information om hur fungerar det på restaurang, hur gör man sitt bästa sätt, mer ansvarig och självständigt. Under 3 veckor praktisera jag på lunch i matsalen. På morgonen fyllde jag på tallrikar, bestikar, glas och kaffekoppar inför lunchen. Restaurang öppna halv tolv då kommer kunder då jag hämtade tallrikar när kund har åt färdigt sin lunchmat. Vid halv 14 stängt resturang då vi ha lunch framme till kl 14 sen städar vi och förberade lite till imorgon. Även vi duka bord som ske kvällsmiddag för kunder som ska se på match, underhåller etc. Sen vi sluta vid runt halv 16 - 16. Där lärde jag mig mycket och fick mer erfarenhet om resturang och utvecklas min personlighet till självständig.

Education

Oct 2010Apr 2011

Lärlingsutbildning

Gå på lärlingsutbildning från okt 2010. Där finns cirka 20 deltagerna och gå på olika föreläsningar om t.ex bemötande kund, brand, social netverk, m.m. Den är möjligt att ge oss restaurangutbildning även praktik på Percy´s restaurang på Malmö Arena eller IKEAs restaurang & café. Den innebär att vi gå på utbildning ca halvår samt gå vi ut på praktik framme till slutet av april då vi ta examen. Sen finns det kanske möjligt att få anställning på IKEA eller Malmö Arena igenom våra efarenhet efter halvår.

Aug 2006Jun 2010

Gymnasietskolan

Tullängsskolan

Här läste jag till teknikprogrammet - digital design. Där lärde jag om olika mjukvaror på data t.ex Photoshop, 3D max studio, Flash, Dreamweaver m.m.

Skills

Matlagning
Jag gillar att få utmaningar av mat att den ska lyckas och smakar gott.
Bakning
Tycker om att baka mjuka kakor, hårda kakor eller tårta.

Portfolio

Kunskap

Om mig själv

Jag är snäll, vänlig, trevlig, snabblärd och självständig. Jag är den person som blir lätt omtyckt. Jag tycker om att möta nya bekanktskaper. Jag har/vill utvecklas med min personlighet till en mer självsäker person. Jag tycker om att få nya utmaningar och därmed kämpar jag för att lyckas!

Problemlösning är en av de saker jag tycker jag är bra på. Jag ser inte hindren - bara möjligheter som bara väntar på att jag ska genomföra dem. Problem är inte hinder - bara utmaningar och möjligheter. Lära mig nya saker tycker jag är mycket spännande! 

Intressen

Min intressen är djur, film, inredning och resor. Jag är väldigt nyfiken hur andra länder lever här på jorden.  Jag stanna gärna hemma och ta en mysig filmkväll som är romantisk, komedi, thriller eller action. Heminredning ska vara snygg och känner mig hemma. Husdjur är ett måste för mig. Har vuxit upp med husdjur nästan min hela livet. Det kan vara vilka som helst, orm, ölda, marsvin, kanin, katt eller hund utom spindel..