Printing tool Download PDF

Als CTO van SpellenLabs & IT-Helden en freelance consultant bij diverse andere opdrachtgevers heeft Maurice meer dan 15 jaar ervaring met complexe software development trajecten. Als senior engineer is hij inzetbaar bij integratie vraagstukken en complexe Web projecten. Binnen projecten fungeert hij vaak als spin in het web en is flexibel inzetbaar door zijn uitgebreide hands-on kennis.

Work experience

Jul 2008Present

CTO

SpellenLabs BV

SpellenLabs organiseert, ontwikkelt en organiseert uitjes voor ieder budget. Het brein achter SpellenLabs is een software framework + app (IPhone/Android) waarmee interactive citygames kunnen worden georganiseerd. Maurice is verantwoordelijk voor design/development van het Spellen framework en beide Apps. Via dit framework hebben ieder jaar +- 50.000 mensen een leuk uitje.

http://www.gpsspellen.nl,

 http://www.stadsspellen.nl, 

http://www.doehetzelfspellen.nl

Technieken: Groovy/Grails, Phonegap/Cordova, JS, Coffeescript

Oct 2011Present

CTO

ProfPas

ProfPas maakt het mogelijk om voor medewerkers (met name in de veiligheid industrie) een overzicht te krijgen in de benodigde certificaten en opleidingen. Het applicatie landschap bestaat uit een (web)applicatie met bijbehorende app (iPhone/Android) en wordt gebruikt door enkele honderden veiligheidswerkers in Nederland.

Technieken: Groovy/Grails, JS, Backbone, Cordova

Jul 20132014

IT Architect (Freelance)

Interactive Blueprints

Interactive Blueprints maakt het mogelijk om via een App (IPhone/IPad/Android) bouwtekeningen te voorzien van annotaties.  Development van dit product gebeurt voor een groot deel off-shore in India. Maurice is als architect verantwoordelijk voor de bewaking van het applicatie domein, in deze rol is hij ook enkele malen in Bangalore geweest.

Technieken: NodeJS, CouchDB, Java, PHP

Jun 20102014

Sr Developer/Integrator (Freelance)

VVV Nederland

Sinds medio 2012 is het label UITBuro overgenomen door VVV Nederland. IT-Helden is verantwoordelijk voor het integreren en ontsluiten van Cultuur/Agenda informatie van het voormalige UITBuro binnen het netwerk van VVV Nederland.

Gebruikte technieken: Java,Solr,Lucene,NEO4J,Apache Camel

Jan 20132014

Sr Developer/Integrator (Freelance)

P&S

P&S Is agent van het EDControls product van InteractiveBlueprints. Sommige klanten van P&S willen koppelingen/integraties met andere producten of interne databases. IT-Helden wordt op project basis regelmatig ingezet voor het adviseren en realiseren over koppelingen met deze systemen. Een aantal oplossingen draaien in-house bij opdrachtgevers, sommige worden gehost door IT-Helden.

Technieken: Zeer divers, Mysql/OracleSQL,Apache Camel,Java/Groovy

Aug 2007Jan 2012

Sr Developer

Luminis

Als Sr Developer ingezet bij diverse projecten, onder andere voor Kluwer (Java, Backend), Be Informed (Java/OSGI), UITBuro (Java/Solr), Van Dijk (Java/Grails)

Jan 2004Aug 2007

Sr Developer

Be Value

Als Developer ingezet bij diverse opdracht gevers. Voornamelijk backend/java trajecten,

Jan 2000Jan 2004

Developer

AtosOrigin

Als developer ingezet bij diverse opdrachtgevers, voornamelijk Java/J2EE projecten.

Education

Aug 1994Jan 2001

Technische Universiteit Twente

Technische Bedrijskunde ~ ICT stroming

Samenvatting

Maurice is Senior Java/J2EE specialist, hij voelt zich thuis in complexe projecten waar veel van hem gevraagd wordt. Ruim 15 jaar heeft hij ervaring met object oriented development technieken, en kan gekenmerkt worden als een professional die het beste uit zichzelf en het team probeert te halen. Door zijn sterke analytische vaardigheden is hij in staat om IT vraagstukken te begrijpen en te positioneren binnen het grotere totaal van de processen.

Binnen zijn team fungeert hij vaak als aanspreekpunt tussen het team en de opdrachtgever, hij blijft kritisch en durft verder te kijken. Op deze manier probeert hij continue waarde toe te voegen aan de bestaande business van zijn opdrachtgever.

Skills

Architectual Design

Build Tools, Ant,CI,Gradle

Javascript

System Integration

MySQL

Groovy

Java/J2EE