Download PDF

Work experience

Jun 2013Present

Säljare

IKEA

Sommarjobbar för IKEA i Oslo. Jobbar som säljare ute i butiken och min största arbetsuppgift är att vara tillgänglig för kunder. Det är ett jobb med kundservice i fokus. Påfyllning, utbyte av visningar/utställningar samt bytte/förnya prisskyltar är även något som jag gör dagligen. Lägger stor vikt i att avdelningen ser bra ut, städad och ren. Allt för kundens trivsel. Jag jobbar 100% nu över sommaren sen kommer jag hoppa in extra vid behov. 

2010Mar 2012

Butikschef

Kaffebrenneriet a.s

Jag drev och la ner mycket tid på min avdelning i denna kedja. Här hade jag fullt personalansvar, budgetansvar och resultatansvar. Jag fick användning av mina ekonomikurser i redovisning och budget, men ett stort steg från teori till verklighet, men jag klarade detta galant! Jag har ett "jäkla anamma" i mig och är otroligt envis, vilket resulterar i att jag aldrig ger upp mina mål. Jag ökade omsättningen på butiken och jag gick även från att sälja minst utrustning till att bli den butik som sålde mest. Jag vägrade och ge mig, så under 2011 blev jag även årets service butik och detta för att jag tillsammans med mina anställda utgjorde ett bra arbetsteam där vi stötta och lärda av varandra. Vi glömde aldrig kunden! 

Skills

Budget
Gjorde budget för min avdelning. Uträkna  och beräkna från föregående tidigare år och underlagen man hade då. Hur ser trenden ut än så länge i pågående år? Många delar och frågor som skal tas med i beräkningen. Har även läst budgetering på universitetet och är väldigt kul och lärande att få använda denna kunskap på riktigt. Mina budgetar var stämde väldigt ofta med verkligheten i butiken. 
Personalansvar
Har jobbat tätt inpå min personal och försökt skapa teamkänsla. Har haft fullt personalavsvar, allt ifrån anställning, uppföljning, regler, lagar, uppsägningar mm. 

Education

Sep 2012Present

Service Manager - for future tourism

En skräddarsydd ledarskapsutbildning med mycket ekonomi i botten. Utbildningen riktar sig mot servicebranschen då det ofta ses att där finns brist på högra utbildad kompetens inom denna sektor. 

Det är en yrkeshögskola där vi har ett kreativt ledarskapssätt och hela tiden håller i skarpa projekt som genomförs i verkligheten. 

Vi står i nära kontakt med arbetslivet, och en tredjedel av utbildningen är lagt till praktik. 

Projektledning

Projektledning

Utnyttja multiarena

PR/Marknadsföring

Vem är Mia?

JAG ÄR EN MÄNNISKA SOM GILLAR BRA TEAMWORK OCH JAG ÄR SEDAN MÅNGA ÅR TILLBAKA VAN VID ATT TRÄFFA MÅNGA OLIKA SORTERS MÄNNISKOR I MITT ARBETE.  JAG SÄTTER ALLTID KUNDEN I FOKUS, FÖ;R EN NÖ;JD KUND ÄR EN ÅTERKOMMANDE KUND. MIN BUTIK BLEV “ÅRETS SERVICEBUTIK”  UNDER 2011, OCH DETTA FÖ;R ATT MIN PERSONAL OCH JAG INSETT INNEBÖ;RDEN AV ATT SÄTTA KUNDEN I FOKUS. JAG GILLAR MERFÖ;RSÄLJNINGS-TÄVLINGAR OCH UTMANAR GÄRNA MINA KOLLEGOR I DETTA.

JAG TYCKER DET ÄR VIKTIGT ATT MAN HAR DET BRA PÅ ARBETSPLATSEN DÅ MAN TILLBRINGAR MYCKET TID PÅ JOBBET. JAG FÖ;RSÖ;KER ALLTID GÖ;RA MITT BÄSTA OCH ARBETAR SNABBT, EFFEKTIVT OCH MED ETT LEENDE. TIDIGARE I MINA ARBETEN HAR JAG HAFT MÅNGA OLIKA ARBETSUPPGIFTER, VILKET VISAR PÅ ATT JAG ÄR FLEXIBEL OCH GILLAR VARIATION. 

På min fritid...

På min fritid är jag väldigt aktiv, året runt. Jag är inte rädd för att vara utomhus och känna vinden bita dig i kinden. Jag åker både slalom och längdskidor så du hittar mig oftast ute i backen på vintertid.

Jag gillar även löpning, så i löpspåret går där åt en del energi. Annars hittar di mig gärna på något styrketräningspass eller spinningpass, tränandes för något visst lopp, eller ny utmaning.