Download PDF

Om mig

Jag heter Mimi Terris, är 33 år, och arbetar som lärare i montessorigrundskola i Kävlinge kommun, sångpedagog och jazzmusiker i kombination. Jag är både klassisk- och jazzmusiker med musikerutbildning och  lärarutbildning från Malmö musikhögskola. Jag har även undervisat i låtskrivande, dans, och rytmik och hällt workshop i egen regi!


Som lärare är jag väldigt engagerad och får ofta feedback att jag har drive utöver det vanliga. Jag drivs av att plocka fram det bästa hos var och en av mina elever, och har även som ett viktigt mål med min undervisning att lära ut övning och en glädje att lära som en del av mitt ämne. I undervisningen handlar mitt credo om att de ska få så mycket tid i musiken som möjligt, och låta eleverna ägna sig åt samspel i ensemble så mycket som möjligt. Lgr11 specificerar samspel på olika instrument redan i ÅK4, och det har jag utvecklat på min nuvarande arbetsplats. På skolavslutningar spelar eleverna själva och jag ackompanjerar ibland, men oftast sköter de den biten själva.

Eftersom jag arbetat på montessori i tre år har jag utvecklat sätt att låta yngre elever skapa arbetsmaterial, och använda sig av "redskap", det vill säga prova instrument och skapa noterade melodier och rytmer, och "läsa" och uttyda musikaliska symboler redan i ÅK 2. Jag tycker det är viktigt att aldrig underskatta elevernas förmågor, och utmana dem och deras otroliga hjärnor. Som vuxen är det ibland svårt att förstå hur mycket och snabbt de kan lära, med en självklarhet som man som vuxen skulle ha mycket nytta av. ;)

Jag låter mina lektioner i alla årskurser (undervisar 2-9 just nu) centrera runt att musicera och är väldigt noga med att inte prata bort mina lektioner, utan låta eleven lära utifrån praktiskt utövande och reflektion tillsammans. De praktiska och teoretiska delarna av läroplanens mål och centrala innehåll försöker jag låta löpa parallellt med spel, och jag jobbar med ämnesöverskridande undervisning i den mån de andra lärarna är sugna på samarbete. Till exempel musik och matte, musik och samhällskunskap, och musik och idrott som är både enkelt och kul att jobba tillsammans med. Vi arbetar även med att producera och skriva låtar, både digitalt och analogt.


Min längtan är att få vara med och utveckla musikverksamheten på en arbetsplats som ger mig förtroende, och pedagogisk och konstnärlig frihet. 

Jag brinner också för utveckling inom sambedömning, byggandet av en gemensam tillförlitlighet i bedömningssammanhang, och utveckling av skolans förmåga till likvärdig bedömning. Jag jobbar i nuläget med sambedömningsgrupper som jag startat själv med andra musiklärare i Kävlinge kommun. 

När det gäller elever med särskilda behov har musikundervisningen under mina tre år här lett till utveckling på ett kunskapsplan hos de eleverna. Jag jobbar löpande med självutvärdering och filmar mig själv för att utveckla mina pedagogiska förmågor.

Tidigare anställningar

Aug 2014Present

Lärare i musik

Barsebäcks Montessori

Åk 2-3 till Åk 9

2011Present

Artist, bandledare, kompositör och textförfattare

Terris Performing Arts

Egen verksamhet

2007Present

Altsångare Brøndby Strand Kirke (tillsvidare)

Brøndby Strand Kirke

Sångsolist och  i vokalkvartett söndagar, helgdagar, begravningar, dop och bröllop

2006Present

Sångpedagog

Terris Performing Arts

Egen verksamhet

20082011

Danslärare, Sångpedagog och projektledare

Herräng Dance Camp

Vokalensemble, jazz

20042011

Grundare och sångpedagog, scenframställning och regissör

Rönnängs Artistläger

Sång- och artistläger med stöd från Tjörns Kommun, egen idé och genomförande, för främjande av kultur och musikundervisning för ungdomar på Tjörn och Orust.

20092010

Sångpedagog

AMF, Danmark  

Vuxenutbildning

Utbildning

20132017

Musiklärare med huvudinstrument sång)

Malmö Musikhögskola
Aug 2009Dec 2011

Master (DK: Kandidatuddannelse)

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn

Solist med påbyggnad i sångpedagogik

Aug 2007Jun 2008

Bachelor 

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn

Bachelorutbildning musiker där jag fick hoppa fram två år på grund av tidigare meriter.

Aug 2004Jul 2007

Bachelor (BMus Hons)

UCE Birmingham Conservatoire, England

Bachelorutbildning musiker, med påbyggnad inom musikpedagogik

Aug 2000Jun 2003

Gymnasieutbildning estetiska programmet

Hvitfeldtska Gymnasiet, Göteborg
Aug 1996Jun 2000

Musikklasser ÅK 6-9

Brunnsbo Musikklasser

Röster om Mimi

Slutligen!

Skriv eller ring mig på adresserna högst upp på sidan, och svara hemskt gärna oavsett jobbmöjligheter, så att jag vet att du fått mitt mail. Jag hoppas att det står klart och tydligt att jag är väldigt seriös med min ansökan, och att jag kan vänta på en öppning, att ni gärna får kontakta mig i framtiden eller ha mig i åtanke även för mindre uppdrag eller workshops. 

Bästa hälsningar och hopp om svar, 

Mimi Terris

Andra färdigheter

Dans

Arbetar även som danslärare i swingdanser från 20-40-talet. Dvs Charleston, Lindy Hop, och varianter av dessa.

DAW: Logic

Jag spelar in en del i Logic, och har grundläggande koll på programmets funktioner, midi och audio.