Download PDF

Om mig

Jag heter Mimi Terris, är bosatt i Malmö sedan 2009, och arbetar som jazzmusiker, sångpedagog och lärare i kombination. Eftersom jag både är klassisk- och jazzmusiker på med musikerutbildning och  lärarutbildning från musikhögskola är jag flexibel och kompetent att arbeta som båda. Jag har även undervisat i låtskrivande och textförfattande i egen regi. 


Som lärare är jag väldigt engagerad och får ofta feedback att jag har drive utöver det vanliga, att det märks att jag tycker om att just undervisa. Jag drivs av att plocka fram det bästa hos mina elever med både gedigen teknik och att hitta sin egen röst och uttryck, och har även som ett viktigt mål med min undervisning att lära ut övning som en del av mitt ämne. Det är för mig helt centralt i utvecklingen från amatör till musiker, och jag utgår (utöver min mångåriga egna övning) från Harald Jørgensen (lektor på Norges Musikhögskola) och Robert Schenk (som skrivit Spelrum, en metodikbok för sång- och instrumentalpedagoger) som ledstjärnor i min undervisning inom övning. 

I sin essens handlar det för mig om kvalitativ övning med formulerade mål och medvetenhet om vad det är eleven övar på, i kombination med spelglädje och samspel. Att planera sin övning, (övningsdagbok och veckoplanläggning) genomföra den och sedan evaluera och utveckla sin personliga övningsplan är också centralt för mig. Jag låter mina lektioner centrera runt att musicera och är väldigt noga med att inte prata bort mina lektioner, utan låta eleven lära utifrån praktiskt utövande och reflektion tillsammans.


Mitt drömyrke har länge varit att vara sångpedagog och musiklärare på musikgymnasium, folkhögskola eller musikhögskola, och jag kommer inte ge upp förrän jag hittat ett längre vikariat eller tillsvidareanställning i antingen Malmö, Köpenhamn eller i min hemstad Göteborg. Nu låter jag kanske väldigt envis, och det stämmer nog som en del av min yrkespersonlighet, men det är ju enda sättet idag att komma igenom på arbetsmarknaden som sång- och musiklärare på högre nivå. 


Om min tid tillåter är jag även tillgänglig som vikarie vid tjänstledigheter, föräldradagar eller tillfälliga sjukdagar. Detta för att ni ska få en uppfattning om vem jag är, hur jag jobbar, och en känsla för hur jag samverkar tillsammans med andra i en personalgrupp. Jag har vikarierat tidigare och är bekväm med att sätta mig in i vad eleven jobbar med och anpassa mig till nya arbetsuppgifter. 

Tidigare anställningar

Aug 2014Present

Lärare i musik

Barsebäcks Montessori

Åk 2-3 till Åk 9

2011Present

Artist, bandledare, kompositör och textförfattare

Terris Performing Arts

Egen verksamhet

2007Present

Altsångare Brøndby Strand Kirke (tillsvidare)

Brøndby Strand Kirke

Sångsolist och  i vokalkvartett söndagar, helgdagar, begravningar, dop och bröllop

2006Present

Sångpedagog

Terris Performing Arts

Egen verksamhet

20082011

Danslärare, Sångpedagog och projektledare

Herräng Dance Camp

Vokalensemble, jazz

20042011

Grundare och sångpedagog, scenframställning och regissör

Rönnängs Artistläger

Sång- och artistläger med stöd från Tjörns Kommun, egen idé och genomförande, för främjande av kultur och musikundervisning för ungdomar på Tjörn och Orust.

20092010

Sångpedagog

AMF, Danmark  

Vuxenutbildning

Utbildning

20132017

Musiklärare (LiM)

Malmö Musikhögskola

Jag är examinerad i juni 2017 och förväntar mig att strax därefter kunna beställa min lärarlegitimation.

Aug 2009Dec 2011

Master (DK: Kandidatuddannelse)

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn

Solist med påbyggnad i sångpedagogik

Aug 2007Jun 2008

Bachelor 

Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Köpenhamn

Bachelorutbildning musiker där jag fick hoppa fram två år på grund av tidigare meriter.

Aug 2004Jul 2007

Bachelor (BMus Hons)

UCE Birmingham Conservatoire, England

Bachelorutbildning musiker, med påbyggnad inom musikpedagogik

Aug 2000Jun 2003

Gymnasieutbildning estetiska programmet

Hvitfeldtska Gymnasiet, Göteborg
Aug 1996Jun 2000

Musikklasser ÅK 6-9

Brunnsbo Musikklasser

Röster om Mimi

Slutligen!

Skriv eller ring mig på adresserna högst upp på sidan, och svara hemskt gärna oavsett jobbmöjligheter, så att jag vet att du fått mitt mail. Jag hoppas att det står klart och tydligt att jag är väldigt seriös med min ansökan, och att jag kan vänta på en öppning, att ni gärna får kontakta mig i framtiden eller ha mig i åtanke även för mindre uppdrag eller workshops. 

Bästa hälsningar och hopp om svar.

Eder, 

Mimi Terris

Andra färdigheter

Dans

Arbetar även som danslärare i swingdanser från 20-40-talet. Dvs Charleston, Lindy Hop, och varianter av dessa.

DAW: Logic

Jag spelar in en del i Logic, och har grundläggande koll på programmets funktioner, midi och audio.