Printing tool Download PDF

Introduktion

Film och stillbildsfotograf med internationell erfarenhet. Jag har på kort tid genom både utbildning och eget företagande skaffat mig en bred erfarenhet av både den praktiska och teoretiska filmen samt att jobba med människor, kunder som kollegor, i en proffesionell miljö. Min stora kompetens ligger i det tekniska arbetet bakom kameran.  Jag har gjort allt från att gräva ner dolly tracks i meterdjupsnö till A-kamera till ljudupptagning, ljusuppsättning och chaufför till att själv skriva och regissera film. För mig har det alltid varit viktigt att förstå så mycket som möjligt av det jag håller på med för att göra ett bra jobb, därför har jag även mycket erfarenhet i postproduktion, både i form av redigering, färgkorrigering och effekter.  Jag ser mig själv som ödmjuk, optimistisk och lösningsorienterad.

Projekt

Nov 2015Mar 2016

En man med ett rött skohorn 

Regi, manus

Ett livsironiskt kärleksdrama där vi följer Max, en ung kille utan beslutsamhet, när han med ett skohorn till hjälp kastas in i en helt vanlig men fullständigt ovanlig ny vardag som för första gången i hans liv tvingar honom till att ta tag i sitt liv.

Sep 2014May 2015

Maceria (short) 

Regi/producent

En fantasyfilm om en pojkes konflikt mellan en trist och okontrollbar verklighet och den mycket roligare fantasivärlden Maceria. Genomförde även en crowdfunding för projektet. Slutprojekt på Prague Film School

Feb 2014May 2014

Efterblivet (Short)

Producent/B-foto

En surrealistisk mörk komedi om att ett meningslöst efterliv, Regi Karl Barwe Paul

Slutprojekt på Malmö Högskola

Nov 2013Dec 2013

Vi blev mästare (short doc)

Regi/kamera

Kortfilmsdokumentär om supportrarna Agron Hyseni och Åke Brodin under Malmö FFs guldår 2013.

Del av slutprojekt på Malmö Högskola.

Sep 2012Feb 2013

Blåsippor (short doc)

Regi/Kamera

Småfilosofisk Kortfilmsdokumentär om meningen med att leva.

Gymnasialt projektarbete, vinnare av Pixel 2013 klass 2

20122014

HelaStadion

Regi/Kamera

Youtubeprojekt där jag tillsammans med en annan malmöfotograf producerade ett gäng supporterfilmer både ihop med ideella supporterföreningar samt i samarbete med Malmö FF.

https://www.youtube.com/HelaStadionÖvriga jobb & meriter

Mattias Berglund photography - Pågående
Driver egen firma sedan 2013 med fokus på film och foto HUVUDSAK. Jobb inkluderar skolfoto, sportfoto, vimmel och eventfoto samt film. Klippning av promo-trailers och mindre reklamfilmer. Kunder inkluderar bla.a. MKB, Malbas, MFF, Öresundsgruppen, Etagegruppen, mflr.

Temaklasskort - Pågående

Skolfotograf på Temaklasskort. 

Operafabriken

Praktiktjänst som fotograf och filmfotograf under en operaturné som reste runt i Sverige, Danmark och Norge.

Länk till album: http://on.fb.me/21IIIar

Argentum AB

Sommar och Helgjobb på IT-konsultföretag. Skapade en databas över sveriges kommuner genom att söka upp kontaktuppgifter för intressanta kontaktpersoner. Detta genom sökningar och ringa upp kommunerna.

Qliktech - 2009-2012
Sommar och helgjobb på IT företag. IT-arbete med fokus på databashantering och bugganalys. Jobbat i programvaran Salesforce och Visual studio TFS.


Utbildning

Sep 2014May 2015

Second year advanced filmmaking

Prague film school
Sep 2013May 2014

Praktiskt film 1&2

Malmö Högskola
Sep 2011Jun 2014

Samhällsvetenskapsprogrammet Journalistik

S:t Petri Gymnasie, Malmö

Gymnasial utbildning

Övrigt

Datorvana:
Stor teknisk skicklighet på film och bildredigering, främst Adobe suit (Premiere pro, Photoshop, Lightroom) men bekväm även med AVID, Final Cut och Sony vegas. Kunnig inom enklare effekthantering i After effect som basic tracking, keying, färg och lagerhantering. Även jobbat mycket med färgkorrektur i DaVinci Resolve. Grundlig erfarenhet i ljudprogram så som Adobe audition och Pro tools. Utbildad och erfaren i workflow för RED, DSLR RAW samt Black Magic RAW.

Körkort: B (Samt tillgång till bil)

Referenser och arbetsprov lämnas på begäran.