Introduktion

Film och stillbildsfotograf med internationell erfarenhet. Jag har på kort tid genom både utbildning och eget företagande skaffat mig en bred erfarenhet av både den praktiska och teoretiska filmen samt att jobba med människor, kunder som kollegor, i en proffesionell miljö. Min stora kompetens ligger i det tekniska arbetet bakom kameran.  Jag har gjort allt från att gräva ner dolly tracks i meterdjupsnö till A-kamera till ljudupptagning, ljusuppsättning och chaufför till att själv skriva och regissera film. För mig har det alltid varit viktigt att förstå så mycket som möjligt av det jag håller på med för att göra ett bra jobb, därför har jag även mycket erfarenhet i postproduktion, både i form av redigering, färgkorrigering och effekter.  Jag ser mig själv som ödmjuk, optimistisk och lösningsorienterad.

Projekt

Work experience

En man med ett rött skohorn 

Nov 2015 - Mar 2016
Regi, manus

Ett livsironiskt kärleksdrama där vi följer Max, en ung kille utan beslutsamhet, när han med ett skohorn till hjälp kastas in i en helt vanlig men fullständigt ovanlig ny vardag som för första gången i hans liv tvingar honom till att ta tag i sitt liv.

Maceria (short) 

Sep 2014 - May 2015
Regi/producent

En fantasyfilm om en pojkes konflikt mellan en trist och okontrollbar verklighet och den mycket roligare fantasivärlden Maceria. Genomförde även en crowdfunding för projektet. Slutprojekt på Prague Film School

Efterblivet (Short)

Feb 2014 - May 2014
Producent/B-foto

En surrealistisk mörk komedi om att ett meningslöst efterliv, Regi Karl Barwe Paul

Slutprojekt på Malmö Högskola

Vi blev mästare (short doc)

Nov 2013 - Dec 2013
Regi/kamera

Kortfilmsdokumentär om supportrarna Agron Hyseni och Åke Brodin under Malmö FFs guldår 2013.

Del av slutprojekt på Malmö Högskola.

Blåsippor (short doc)

Sep 2012 - Feb 2013
Regi/Kamera

Småfilosofisk Kortfilmsdokumentär om meningen med att leva.

Gymnasialt projektarbete, vinnare av Pixel 2013 klass 2

HelaStadion

2012 - 2014
Regi/Kamera

Youtubeprojekt där jag tillsammans med en annan malmöfotograf producerade ett gäng supporterfilmer både ihop med ideella supporterföreningar samt i samarbete med Malmö FF.

https://www.youtube.com/HelaStadionÖvriga jobb & meriter

Mattias Berglund photography - Pågående
Driver egen firma sedan 2013 med fokus på film och foto HUVUDSAK. Jobb inkluderar skolfoto, sportfoto, vimmel och eventfoto samt film. Klippning av promo-trailers och mindre reklamfilmer. Kunder inkluderar bla.a. MKB, Malbas, MFF, Öresundsgruppen, Etagegruppen, mflr.

Temaklasskort - Pågående

Skolfotograf på Temaklasskort. 

Operafabriken

Praktiktjänst som fotograf och filmfotograf under en operaturné som reste runt i Sverige, Danmark och Norge.

Länk till album: http://on.fb.me/21IIIar

Argentum AB

Sommar och Helgjobb på IT-konsultföretag. Skapade en databas över sveriges kommuner genom att söka upp kontaktuppgifter för intressanta kontaktpersoner. Detta genom sökningar och ringa upp kommunerna.

Qliktech - 2009-2012
Sommar och helgjobb på IT företag. IT-arbete med fokus på databashantering och bugganalys. Jobbat i programvaran Salesforce och Visual studio TFS.


Utbildning

Education

Second year advanced filmmaking

Sep 2014 - May 2015
Prague film school

Praktiskt film 1&2

Sep 2013 - May 2014
Malmö Högskola

Samhällsvetenskapsprogrammet Journalistik

Sep 2011 - Jun 2014
S:t Petri Gymnasie, Malmö

Gymnasial utbildning

Övrigt

Datorvana:
Stor teknisk skicklighet på film och bildredigering, främst Adobe suit (Premiere pro, Photoshop, Lightroom) men bekväm även med AVID, Final Cut och Sony vegas. Kunnig inom enklare effekthantering i After effect som basic tracking, keying, färg och lagerhantering. Även jobbat mycket med färgkorrektur i DaVinci Resolve. Grundlig erfarenhet i ljudprogram så som Adobe audition och Pro tools. Utbildad och erfaren i workflow för RED, DSLR RAW samt Black Magic RAW.

Körkort: B (Samt tillgång till bil)

Referenser och arbetsprov lämnas på begäran.