Download PDF

Mina mål

Mitt mål är att i framtiden arbeta inom kommunikationsbranschen, antingen som kommunikatör/informatör, marknadsförare eller webbredaktör. Då jag har ett stort intresse för digital kommunikation och sociala medier är det inom detta område jag vill lägga fokus på. Framförallt ser jag mig själv i en position som är omväxlande, lärorik och som bidrar till min fortsatta utveckling. 

Kort om Maria

Go och glad Skånetös som alltid har nära till skratt och som gillar att få andra människor att skratta. Jag har högt uppsatta mål som jag är fast besluten att nå!

Driven, målinriktad, engagerad, ambitiös, flexibel, noggrann, nyfiken. Detta är enbart några få ord som beskriver mig. Jag ger aldrig mindre än 100% och ju fler bollar i luften, desto bättre blir jag! 

För mig är det väldigt viktigt att jag får möjligheten att utvecklas på min arbetsplats. Jag drivs av att ständigt lära mig nya saker, som jag ser det blir man aldrig helt fullärd som människa. Detta gäller i synnerhet i den föränderliga kommunikationsbranschen, i vilken jag ser mig själv arbeta.

/ Maria Boo

Meriter

Digital Marketing Trend Report 2010 – The use of SEO, PPC and Social media as marketing tools in Swedish companies

Examensarbete som skrevs i samarbete med den digitala marknadsföringsbyrån Guava Sweden AB, den första i sitt slag på den svenska marknaden.

Fördjupade kunskaper inom sökmotormarknadsföring och sociala medier. Syftet var att kartlägga svenska företags användning och syn på internetmarknadsföring. Arbetet resulterade i en rapport som offentliggjordes för marknaden under september 2010 och har blivit ett viktigt underlag för Guavas framtida satsningar. Uppsatsen nominerades även för bästa examensarbete inom avdelningen för medie- och kommunikationsvetenskap.

Arbete inom viralmarknadsföring, Scandinavian Design Online 2009 - 2010

Tilldelat partnerföretag under studietiden. Utöver företagsrapport och informationsfilmer utfördes även ett frivilligt arbete där jag tillsammans med studiekamrater arbetade fram en lösning för viralmarknadsföring.

Kunskap

Mycket god PC – och Mac – vana (Arbetar själv i Mac)

Van internetanvändare

Mycket goda kunskaper i Microsoft Office och iWork

Grundläggande kunskaper i Adobe Photoshop och InDesign (genom utbildning)

Grundläggande kunskaper i Macromedia Dreamweaver, CSS, HTML

Wordpress-användare

Mina språk

Svenskspråkig

Talar och skriver flytande engelska.

Goda kunskaper i tyska, såväl tal som skrift.

Har god förståelse i danska.

Mina intressen

Familj, kärlek, vänner - där spenderar jag helst min tid. Som nybliven villaägare går mycket av min tid till inredningsplanering. Jag sköter om insidan medan min sambo tar hand om utsidan. 

Som gammal fotbollsspelare har träning alltid varit en stor del av mitt liv och jag har nyligen tagit denna del av mitt liv på ett större allvar. Jag spenderar därför en stor del av min tid på gymmet, gärna på en spinningcykel, löpbandet eller med en tung vikt i vardera hand. 

Finner ett stort nöje i internet och allt runtomkring. Spenderar en del tid (ibland lite för mycket) på sociala medier. Har en fascination för bloggar, inom olika områden. 

Är löjligt förtjust i tekniska prylar - min iPhone (hur fungerade livet innan en iPhone?) och min Mac är mina käraste ägodelar. Gillar min systemkamera och önskar att jag var bättre på att använda den. 

Education

2006Present

Malmö Högskola

Fristående kurs som ger en inblick i hur man kan tolka och förstå köns- och maktstrukturer i medier. 

Aug 2007Jun 2010

Kandidatexamen

Linnéuniversitetet

Utbildningen Media Management är unik i Sverige och är specialiserad inom kommunikation. Den kombinerar områden såsom strategisk kommunikation, marknadsföring, företagsekonomi och praktisk medieproduktion. Därmed ger utbildningen en bred kompetens och goda förutsättningar för att arbeta som ledare eller strateg inom mediebranschen. Genom utbildningen kan jag arbeta som kommunikatör, projektledare, PR-konsult, redaktör, marknadsförare och andra kreativa yrken. 

Kombinationen av media/kommunikation samt företagsekonomi bidrog till mitt val av utbildning då jag tror att detta ger en ökad medvetenhet och djupare förståelse för branschen.

20032005

Högskolan i Halmstad

Fristående kurser som ger kunskap i att analysera film på djupet med hjälp av teoretiska synsätt samt att kritiskt granska det som förmedlas via film och TV. 

19992002

Filbornaskolan

Högskoleförberedande linje inom medier, kommunikation och samhälle. 

Work experience

Mar 2007May 2010

Banksäljare/valutahandlare

Forex Bank

Handel av valuta och försäljning av bankprodukter till kund, merförsäljning, kassahantering samt kassaavstämning. Dagligen nära kundkontakt. Tjänsten krävde stresstålighet, fokusering och stor noggrannhet.

20092010

Företagsansvarig

Kalmar Arbetsmarknadsdag 2010

En arbetsmarknadsdag som årligen arrangeras i samarbete med Studentkåren i Kalmar. Jag hade det huvudsakliga ansvaret för företag och medverkande utställare inför och under mässdagen. Kontaktperson och ansvarig för samtliga företag. Hanterade planering av priserbjudande, avtalsskrivning, utformning av företagsinformation samt schemaläggning av möten. Även ansvarig för huvudvärdar och företagsvärdar. 

Mitt arbete bidrog till nöjda utställare och besökare, genom mitt och projektgruppens arbete uppnådde KARMA 2010 uppsatta mål gällande budget och besökarantal. 

20062007

Butiksförsäljare

Håkanssons Skor AB

Personlig försäljning, kassaavstämning och lagerhantering. Var med och startade upp en ny butik. Goda erfarenheter i personlig service. 

20032004

Butiksmedarbetare

Lidl Sverige KB

Kassaförsäljning, kassaavstämning, varuuppackning och lagerhantering. Var med och öppnade upp Sveriges första butik och deltog även vid öppning av andra butiker i Skåne. Stresstålighet, kundbemötande, förmåga till organisering var viktigt. Fick mycket ansvar i tjänsten då jag ofta fick chefsuppgifter.