Download PDF

Skills

Div. Content management systemen
Div. Social media tools
Speedtrap
Google Adwords
Google Analytics
MS Office
Duits
Engels
Nederlands

Interesse

  • Gitaar spelen
  • Hardlopen
  • Reizen
  • Jazz
  • Literatuur

Work experience

Online contentspecialist (interim)

ABNAMRO-MEES PIERSON

Binnen dit grootschalige transitie-project was ik verantwoordelijk voor de interne communicatie middels extranet.

Taken:

Realiseren van de structuur van de website, content schrijven en redigeren, contentmanagement, nauwe samenwerking met o.a. contentleveranciers, projectleiders, business analisten.

Jan 2013Present

Online marketing & communicatie specialist

Achmea

Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor vernieuwing, ontwikkeling en permanente verbetering van het online marketing & communicatie instrumentarium van Avéro Achmea.

Taken:

Opdrachtgevers adviseren over de inzet online instrumentarium, zorgdragen voor de ontwikkeling en uitvoering van online communicatie, Projectleider voor online vernieuwingsprojecten, zorgdragen voor de operationele afstemming in de keten, gemiddeld complexe opdrachten vertalen in projectdoelstellingen en verantwoordelijk voor de realisatie van de opdracht. bewustwording creëren en kennis overdragen aan marketingcollega’s, management, collega's binnen en buiten de eigen divisie. Keywords: conversie optimalisatie, content marketing, usability, cross channel marketing, social media marketing, e-mail marketing, seo optimalisatie, media inkoop en online marketing & communicatie beleid.

Aug 2011Dec 2012

Online contentspecialist (interim)

APG/Loyalis

Binnen deze functie voor Inkomensverzekeraar Loyalis was ik verantwoordelijk voor conversie-optimalisatie van de website loyalis.nl en het redesign van de homepage. 

Taken:

Realisatie en copywriting van nieuwe landingspagina's, adviseren & realiseren over redesign van de homepage, opstellen plan van aanpak voor de inzet van testimonials, analyseren van bezoekersfeedback, webredactie en content management.

Jun 2011Dec 2011

Online contentspecialist (interim)

Diverse

Verschillende korte opdrachten voor ING & Brancheorganisatie Mobiliteit op het gebied van content/conversie optimalisatie.

Apr 2011May 2011

Online contentspecialist (interim)

GoudenGids

Tijdens deze korte opdracht was ik belast met seo-optimalisatie van de website goudengidsbanen.nl.

Taken: Keyword-analyse, opstellen en realiseren van een landingspagina-plan, het schrijven van seo-geoptimaliseerde webteksten voor deze landingspagina's.

Jun 2010Jan 2011

Online communicatie & social media adviseur (interim)

Ymere

Binnen deze Amsterdamse woningcorporatie was ik verantwoordelijk voor optimale inzet van het sociale medium Buurtleven en het creëren van draagvlak binnen de organisatie. Buurtleven.nl was destijds een sociaal medium, opgezet door vier Amsterdamse corporaties. Doel van de site was om sociale cohesie te versterken in buurten en contact tussen buurtbewoners en corporaties te vergemakkelijken. Daarnaast was ik belast met het opstellen van een webcareplan voor het Client Contact Center.

Jan 2002May 2010

Contentmanager/webredacteur (interim)

Diverse

Diverse opdrachten als o.a. senior webredacteur, webjournalist en contentmanager voor: Wolters Kluwer, GGD Amsterdam, Ministerie van Financiën, Ministerie van BZK, Ministerie van SZW, KPN, BNN en Per Saldo.

Taken:

Interviews, online research, schrijven van (journalistieke) webteksten, content publiceren, opstellen, samenstellen en coördineren digitale nieuwsbrieven, ontwikkelen CMS manual en online projectcoördinatie.

19992001

Webcoördinator/contentmanager (dienstverband)

VNU

Werkzaam voor B2B website nl.internet.com met als doelgroep Internet & Telecommunicatie professionals en Computable. Verantwoordelijk voor realisatie en publicatie van alle content. Na overname door het Amerikaanse bedrijf Internet.com ook verantwoordelijk voor coördinatie van het bedrijfsproces en doorontwikkeling van de website.

Taken:

Online research, nieuwsgaring, webredactie, beeld bewerken, content publiceren, bedrijfsbezoeken Amerikaanse dot.coms, symposia en congressen. Aanvullende taken na overname: aansturen freelance webredacteuren en fotografen, eindredactie, contacten onderhouden met collega's in New York omtrent doorontwikkeling en voortgang.

19982000

Journalist

De Telegraaf

Na mijn stage ben ik aangebleven als freelance journalist. Tijdens deze periode was ik m.n. werkzaam voor de zaterdagbijlage TV Weekeinde. Hiervoor schreef ik voornamelijk Human Interest reportages en achtergrondverhalen.

19951996

Journalist (stagiaire)

De Dordtenaar

Stage op de stadsredactie van deze regionale krant.

References

Arno van den Bergh

Education

Portfolio

Portfolio

Certifications

20132013

SharePoint Fundamentals

Computrain
20132013

SharePoint Advanced

Computrain
20132013

Prince 2

ISES
20102010

Leergang Social Media

LECTRIC