Printing tool Download PDF

Jobbhistorik.

Sept 2017present

Account Manager

Callaway Golf Apparel (Perry Ellis)

Totalt ansvar för den norska marknaden för Callaway Apparel (kläder). Callaway är en av världens största varumärken inom golf och jag har det totala ansvaret för försäljningen til golfklubbar och butiker. Det är en roll med många bollar i luften och innebär allt från bokning av möten till genomförande av införsäljning, utbildning och administration.

Oct 2015Sep 2017t

Plats Chef & Marknadsansvarig

Adapt Comfort AB

Adapt Comfort säljer and distribuerar märken som McDavid , The Footlab , Adapt Comfort , Yatrax , Sofsole och från 2016 även ShockDocktor

Jag fick tillfrågan av nuvarande VD och ägare i oktober 2014 om jag kunde tänka mig jobbet som marknadsansvarig. Efter ca 9 månader i företaget blev jag på förfrågan av mina kollegor samt VD befordrad till Platschef. En styrka på totalt 12 st som jobbar i Sverige och Lager+Kontor består a 7 personer. På fältet i Sverige hadde vi 4 säljare + vår ägare/ VD. I Norge har dem 1 agent och i Danmark har dem 2 agenter.

Mina arbetsuppgifter var otroligt varierande med allt från att coacha mina kollegor i Strömstad till att åka på mässor och hålla Clinics. Man kan säga att jag har fått en central roll i företaget och genom min erfarenhet från golf och sportbranschen så finner mina kollegor mig som ett bollplank som finns där för att bistå, stötta och coacha. Jag hadde en tid också hand om support med inkommande samtal, sms och email. Här tog vi emot orders, frågor etc. Det var även här vi fakturerade varje dag

Feb 2015Present

Marknads ansvarig.

Adapt Comfort AB

Ansvarig för marknadsföring , sponsring , mässor , och allmänt arbetar med försäljning och back office

Jan 2013Sep 2013

Resande Säljare.

Petter L Heidenstrøm AS

-Resande säljare för varumärkena Matrix and Nashi Argan. Tjänsten innebar att hålla utbildningar och sälja våra produkter till Hårfrisörer i syd östra Norge. Detta fick mig att inse 2 saker, 1 jag gjorde det väldigt bra som säljare 2 detta vill jag fortsätta med men i en bransch jag hör hemma i, dvs Sportbranschen.

.

Feb 2005Jan 2015

Avdelningsledare Skid och Golf.

Team sportia Strömstad

Ansvarig för försäljning och inköp på golf och skid avdelningen på Team Sportia Strömstad, som är en sportaffär som ligger i Strömstad nära den norska gränsen . 

Apr 2002Oct 2004

Assistant golf professional

Golfboden Molin & Beierholm
Dec 20032004

Skidlärare.

Pinnens skidskola

I pinnens skidskola jobbade jag som skidlärare för både barn och vuxna.

May 2001Sep 2001

Head Professional Svegs GK

Golfboden Molin & Beijerholm AB

Efter första året på Strömstad GK fickjag möjligheten att driva shop och utbildning på Svegs GK i Härjedalen 

Mar 2000Apr 2001

Assistant golf professional

Golfboden Molin & Beierholm AB

Jag började jobba här under sista året på gymnasiet.

Jobbet gick ut på att ta hand om all vår juniträning i klubben och även ge instruktion till både medlemmar och våra gäster. Här  fick jag även min första ordentliga kontakt med inköp och försäljning av golfutrustning och konfektion

Education

Feb 2005Feb 2015

Säljutbildningar 

Team Sportia

Genom åren har vi haft utbildningar och clinics med i stort sett alla våra leverantörer av konfektion och skor etc i Sportbranschen. Jag har fått genom alla dessa år en enorm kunskap på allt från cykelpedaler till Gore-tex och Dermizax. Här måste jag säga att jag har koll på det mesta.

Jan 2000Oct 2014

Div utbildningar i Golfbranschen

Titleist, Callaway, Mizuno

Jag har blivit utbildad i stort sett av alla golfmärken vi har i Sverige 

Apr 2003Apr 2003

Clubmaker

PGA of Sweden

En utbildning för att kunna bygga och anpassa golfklubbor

19972000

Gymnasiet

Agnebergs gymnasiet, Uddevalla

 Mediaprogrammet 

Aug 1994Jun 1996

Högstadiet.

Strömstiernaskolan 'strömstad

Åk 7-9 

Färdigheter

Skidor

Jag har åkt skidor sedan jag kunde gå och tävlat i alpint sedan jag var ca 6 år. Har kört allt från slalom till Ski-Corss. I dag åker jag fortfarande mycket skidor fullkomligt älskar fjäll och snö. Gillar all typ av skidåkning och min entusiasm tror jag är smittsam.  

Golf

Golf började jag med som 7 åring smått men intresset tog inte fart förät 14-15 års ålder. Den sommaren spelade jag ner mig ganska mycket i hcp och drömmen om att bli proffs föddes. Har spelat P4 tour och Ecco Tour och har haft hcp 0 som bäst. Blev Norsk mästare i Pich & Putt samt 2a individuellt i VM i samma gren.

IT

Har bred erfarenhet med datorer i allmänhet och jobbar mycket med powerpoint, excel och word. Kan både pc och mac. Sociala medier, cornerstone, wordpress. 

Språk

Norska (fluent) Svenska (fluent) Engelska (fluent)

Intressen och hobbys

Golf

Skidor

MC, motorer, motorsport

Båt

Tennis

Cykling

Gitarr/Music

Ideellt arbete

Satt med 2012 i styrelsen i Strömstad Tennisklubb samt tränat juniorer i samma klubb.

Hjälpte till med ungdomsverksamheten i Svegs Alpina.

Referenser

Jan Erik Waldås +46705114814

Owner Team Sportia Strömstad

Bengt Hedström +4670250 86 98 

Former head of economics at Adapt Comfort

Therese Andersson +46706660346

Earlier Store Manager at Team Sportia

Fler referenser på begäran.