Download PDF

Katarina Hollósy boo

Kommunikatör

Fritidsintressen

Min fritid upptas till stor del av vårt hus - ett renoveringsobjekt med stort R! Det finns alltid något projekt på gång antingen på huset eller i trädgården. Det bästa jag vet är att demolera, att få stå med en jätteslägga och bara slå sönder en vägg. Det ger en riktigt skön känsla. Sen är inte heller känslan när man står och tittar på det färdiga projektet att förakta, den kommer på en säker andraplats. För att minnas allt vi gör och för att sprida våra erfarenheter så bloggar jag om huset och evighetsrenoveringen http://renoveraenhundring.blogspot.se/

När jag inte slår sönder väggar eller går runt täckt i spackeldamm så är chansen stor att man hittar mig någonstans på Söderåsen. Jag och maken brukar klättra runt med varsin kamera runt halsen i tappra försök att föreviga den vackra naturen som vi har så nära oss. Medan maken är inbiten fotograf så kan jag bara njuta av naturen vissa dagar och inte ta ett enda foto även om det är svårt att låta bli. En del av mina foton kan beskådas på Instagram under användarnamnet itaksa.

Vem är jag?

Jag är född till kommunikatör och älskar helt enkelt mitt yrke. För mig är det som att kunna leva på sin hobby. Jag är en tänkare, gillar att klura på problem, fundera på lösningar och organisera. Men jag gillar även att skapa, skriva texter, grafisk layout, webbsidor. Allt som får mig att ta fram min kreativa sida. Som kommunikatör använder jag mig av både det analytiska och det kreativa och det är det som är min styrka.

Styrkor

En helhetslösning

• Har både en analytisk och en kreativ sida. Jag kan analysera läget, lägga upp en strategi, komma med idéer och genomföra dem rent praktiskt.

• Bekväm med datorer och behärskar flera program. Lätt för att lära mig nya program.

Den röda tråden

• Har alltid syftet med i bakhuvudet. Allt som går via mig filtreras genom stämmer-det-med-vårt-syfte-filtret.

• Bra på att ta ett steg tillbaka och se helhetsintrycket av kommunikationsinsatserna.

Arbetssätt

• Jobbar lika gärna självständigt som i grupp. Favoritsättet är gruppmöten för brainstorming och feedback varvat med självständigt arbete.

• Är effektiv i mitt arbete och jobbar snabbt. Lätt för att organisera, planera och strukturera.

Färdigheter

9
Webbvana
Har tillverkat flera webbplatser, inklusive layout och text, både som anställd och åt kunder som egen företagare. Utöver det har jag varit ansvarig för uppdateringar på webbplats och sociala medier. Även skapat annonser för webb.
6
Projekterfarenhet
Ledde tillsammans med en kollega från Stockholmskontoret två parallella projekt, 2008-2010. Det första innebar att ta fram en ny grafisk profil för att bli sedda på ett nytt sätt av våra målgrupper. Det andra blev att omarbeta webbplatsen i linje med den nya grafiska profilen. Givetvis nytt utseende men innehållet behövde även kompletteras med en del nytt material och gamla texter behövde formuleras om för att få rätt ton.
9
Trycksaksproduktion
Att jobba för en ideell organisation innebar ofta en liten budget när det kom till trycksaker. Det gav mig stor erfarenhet inom trycksaksproduktion eftersom jag fick skriva texter, göra layout för text och bild, hitta ett kostnadseffektivt format, samt sköta kontakt med tryckerier i frågor kring offerter och själva tryckningen.
9
IT-kunskaper

Väldigt bekväm med att arbeta i Office-programmen samt Photoshop, InDesign, Illustrator, Dreamweaver och Episerver. Har även arbetat en del i Wordpress och andra CMS. Trivs med datorer och lär mig snabbt nya program.  

CV-film

En liten animerad film om vad jag kan erbjuda.

Webbplatser

Logotyper

Texter

Trycksaker

Lyssna på mig!

anställningar

Maj 2014Pågående

Kommunikatör

Byggnads Skåne

Som enda kommunikatör på Byggnads Skåne arbetar jag med organisationens extern - och internkommunikation. Våra främsta kommunikationskanaler med medlemmarna är Facebook, webbplatsen byggnads.se samt medlemsutskick. Utöver nämnda kanaler tar jag fram tryckt material, digitala presentationer samt allt annat smått och gott som landar på mitt skrivbord.

Maj 2012April 2014

VD/Kommunikatör

KARA kommunikation

Under våren 2012 fick jag chans att prova på att ha eget företag. Tanken har lockat mig länge så det var spännande att uppleva hur det är att stå på egna ben. Min kommunikationsbyrå KARA kommunikation skulle rikta sig till småföretagare i första hand och erbjuda tjänster inom webb, grafisk profil och kommunikationsplanering (sociala medier m.m.). Tyvärr visade det sig att jobba ensam inte är samma sak som att jobba självständigt. Det blev för ensamt och saknaden efter kollegor att bolla idéer med blev för stor.

Apr 2007Jun 2011

Kommunikatör/Informatör

Noaks Ark

Hade titeln Informatör men utöver att informera/föreläsa så hade jag en mängd olika arbetsuppgifter som att producera trycksaker såsom faktabroschyrer, foldrar, rollups, affischer för kurser och events, mässprodukter, powerpoint, annonser m.m. Skrev även texter till nyhetsbrev och webb samt var ansvarig för webbplats och facebook-sajt. Tog utöver redan nämnda uppgifter också fram strategier för att identifiera målgrupper, hitta nya kanaler m.m. Pressansvar, det vill säga, nyhetsbevakning, presskontakter samt skriva pressmeddelanden låg också på mig.

Apr 2006Apr 2007

Handläggare/säljare

Resurs Bank

Arbetade på bankens kundtjänst där jag tog emot samtal från privatpersoner och butiker. Arbetet innefattade bl.a. att svara på allmänna frågor, lägga om lån, hantera låneansökningar och kreditupplysningar samt merförsäljning av bankens produkter.

Nov 2005Nov 2005

Informatör

Nya NR-gruppen

Ett säsongsjobb där jag tilldelades ett distrikt och besökte samtliga högstadie- skolor i området. Arbetet gick ut på att presentera och marknadsföra tröjor riktade till elever som slutade nionde klass.

utbildning

Jan 2000Jun 2004

Magisterexamen

Lunds Universitet

Magisterprogram i kommunikation, 80 p

Pressvetenskap, 40 p

Medie -och kommunikationsvetenskap, 60 p

Aug 1996Jun 1999

Vuxengymnasium

Komvux