Download PDF

Kommunikatör, informationskoordinator och juniorcopy i en person

Jag är utbildad informationskoordinator och har den tekniska kunskapen om hur man producerar och distribuerar information i olika mediekanaler. Jag har erfarenhet inom webb, layout, digitala medier samt inom kommunikationsstrategier. 

Jag är en skicklig skribent med förmåga att sätta mig in i olika textspråk – allt ifrån informationstexter till korrekturläsning. Jag har en stor organisationsförmåga med öga för detaljer vilket kom till pass när jag jobbade med att optimera Yves Rochers digitala nyhetsbrev. Min fallenhet för att hitta kreativa lösningar på uppgifter och att jag är mån om att det jag presterar ska bli så bra som möjligt, visade sig bland annat när jag genomförde en läsarundersökning på Slottsstaden Magazine som resulterade i att tidningens utformningskoncept ändrades.

Förutom min yrkesutbildning till informationskoordinator har jag en examen i Internationell migration och etniska relationer (IMER). Jag har ett starkt intresse för mångfaldsfrågor och integrationsfrågor och vilka konsekvenser de har på samhälle och individer. Jag är övertygad om att de mångkulturella möjligheterna i samhället blir allt viktigare för varje arbetsgivare. Min dubbla kompetens gör att jag kan ha ett mångfaldsperspektiv på kommunikation inom ert företag, både internt och externt.

Mitt senaste uppdrag var på ungdomsförbundet Unga Aktiesparare där jag var moderedaktör på Stock Magazine, en tidning som vänder sig till unga ekonomiintresserade människor.

Med detta digitala CV hoppas jag att Ni ser mig som potentiell medarbetare. Vid intresse ser jag fram emot att presentera mig själv - jag finns på Twitter!

Vänliga hälsningar,

Teresa Petersson

Jobbmotto:

"De som arbetar bra har alltid en känsla av att de skulle kunna arbeta mer"

André Gide

Education

Aug 2008Jun 2010

Informationskoordinator inom teknik- och mediekunskap

KY-utbildning AcadeMedia Masters
 • Projektledning
 • Grafisk produktion mot tryckta och digitala medier
 • Webbproduktion
 • Databaser och Webbservrar (SQL-server och Apache-server)
 • Flerkanalspublicering med kunskaper i XML
 • Content Management System (CMS) för olika publiceringssystem
 • Dokumenthantering i PDF-format
 • Informationshantering i att praktiskt kunna analysera och sortera information
 • Läranade i Arbete (LiA) - sammanlagt 30 veckor praktik ute på företag 

PRAKTIKPLATSER

 • Projektledare, Yves Rocher AB // 12 veckor
 • Reporter, Marknadsundersökare och Layoutare, Slottsstaden Magazine // 10 veckor
 • Marknadsförare i sociala medier, AcadeMedia AB // 6 veckor
 • Grafisk formgivare, Malmö stad Stadsdel Centrum, // 2 veckor 
Sep 2004Jun 2008

Kandidatexamen 180 hp. Internationell migration och etniska relationer

Malmö högskola

Huvudämne i Internationell migration och etniska relationer (IMER) med inriktning på medie- och kommunikationsvetenskap. Min examen består av:

 • 3 terminer i IMER
 • 2 terminer i Medie- och kommunikationsvetenskap
 • 1 termin Litteratur och Medier
 • 1 termin Kommunikativ Svenska

Kandidatuppsatsen Etnicitet i svensk TV-reklam; en schablonmässig eller finessmässig framställning? går att läsa i Malmö högskolas digitala bibliotek; Malmö University Electronic Publishing. Klicka här för att komma till kandidatuppsatsen

Aug 2000Jun 2003

Medieprogrammet 3 år

Mediegymnasiet
 • Information
 • Marknadsföring
 • Journalistik

Producerar broschyrer, foldrar, tidningar med Adobe Creative Suit. Även copywriting. Stort fokus på effektiv presentationsteknik.

Portfolio

Work experience

2008Present

Eventpersonal

Academic Work

Uppdrag för Gudrun Sjödén AB i Köpenhamn. Under tre tillfällen under våren gick jag runt på Ströget och delade ut goodiebags och informerade allmänheten om klädmärket.

Jul 2010Dec 2010

Moderedaktör

Unga Aktiesparare

Unga aktiesparares tidning Stock Magazine vänder sig till ungdomar och vuxna mellan 15-35 år och som är intresserade av aktier och sparande. Stock Magazine delas ut till Unga aktiespararnas medlemmar.

Jan 2008Jan 2008

Marknadsundersökare

Academic Search

Utförde längre telefonintervjuer för en marknadsundersökning om företagsbilar på Gfk Sverige AB.

20082008

Eventpersonal hos Kaskado

Academic Work

Gick runt på de stora shoppinggatorna i Malmö och informerade om en mobilapplikation som mobiltjänstföretaget tillhandhåller.

Skills

Körkort B
Engelska
   
Sociala Medier
  Jag hade en praktik-blogg när jag praktiserade på AcadeMedia Master. Jag lärde mig att interagera med sociala medier som sedan dess är ett stort intresse. Särskilt sett ur ett företags perspektiv tror jag att sociala medier är ett bra verktyg för att nå ut till större målgrupper.   På praktikplatsen lärde jag mig även att "twittra" på Twitter - en microblogg där man textmässigt måste hålla sig kort. Twitter använder jag för att hitta och upptäcka ny intressant information om allt mellan himmel och jord.    Besök praktikbloggen HÄR   Besök min Twitter HÄR  
Spanska
Språkstudier vid skolan Don Quijote, Madrid, Spanien, 4 månader. När jag reste dit kunde jag ingen spanska alls.    
Microsoft Office
  Word Excel Powerpoint
Adobe CS4
  Illustrator Indesign Photoshop Dreamweaver Adobe Bridge Adobe Acrobat Pro