Printing tool Download PDF

Summary

Ik heb mijn hele leven veel verschillende zomerbaantjes gehad. Dat was voornamelijk om mijn studie filosofie te kunnen financieren. De meeste ervaring heb ik in de horeca, maar dat is niet waar mijn ambitie ligt. Ik volg nu een studie programmeren (computing systems) en ik wil hiermee websites en applicaties leren bouwen. Mijn carrière stappen hebben er uiteindelijk toe geleid dat ik filosofische debatten en lezingen ging programmeren voor een groot publiek. Dat wil ik in de nabije toekomst weer gaan doen met mijn eigen bedrijf.

Work experience

20152015

Stagiair evenementen organisator

Filosofie Magazine

Als stagiair bij Filosofie Magazine werd ik opgeleid tot programma maker en event organisator tijdens het grootste filosofische festival van Nederland, de Filosofie Nacht te Amsterdam. Het festival vond plaats in Pakhuis de Zwijger en had over 1000 bezoekers. Op de avond zelf werd een vol programma gepresenteerd met lezingen, colleges en debatten gevoerd door in totaal 67 publieksfilosofen, sociologen en andere experts. In de periode voorafgaand aan het festival heb ik geleerd belangrijke actuele zaken te verbinden met grotere filosofische concepten en een podium te creeën waar filosofen en publiek bij elkaar komen om deze ideeën te bespreken. Ik ben uiteraard trots op het resultaat van een geslaagde avond, maar waar ik het meeste waarde aan hecht zijn de mensen met wie ik samen heb gewerkt en alle mensen die ik heb ontmoet tijdens dit hele proces. Vooral de redactie van Filosofie Magazine en mijn stage begeleider Sophie van Balen

20122012

Kok

Café restaurant Orloff

Kok bij café Orloff is één van de leukste horeca baantjes die ik ooit heb gehad (en dat waren er veel!). Het was een klein café met een kleine keuken, maar het was er altijd gezellige en ik kreeg veel verantwoordelijkheden. Ik moest per avond zo'n 30 gerechten voorbereiden en samen met een collega het café tevreden houden. 

20112011

Bediening

Café Tisfris
20092009

Secretarieel medewerker

Lab Formaat b.v.

Om mijn studie te kunnen bekostigen werkte ik in de zomer van 2009 bij het laboratorium Formaat, dat oorstukjes produceerde. Het was leuk om een bedrijf te leren kennen van binnen en het hele proces van productie tot consument mee te maken. Ik deed de financiële administratie samen met twee andere vrouwen. Ik zou het leuk vinden om dit in de toekomst nog eens te doen, maar dan in een ander bedrijf, wellicht mijn eigen. 

20072008

Directiesecretaresse 

Human

Werken bij de Human was een overduidelijke bijdrage aan het vormen van mijn karakter. Werken bij een omroep geeft je een unieke positie om interessante mensen te leren kennen en contacten te leggen in een wereld in voornamelijk bestaat voor het verschaffen van waardevolle kennis en informatie. Tijdens dit baantje had ik ook een blog bij de Human over atheïsme en humanisme, waarvoor ik naar een conferentie reisde in Amerika om daar de grootste atheïsten te ontmoeten. Ik was in die tijd nog behoorlijk idealistisch. 

20082008

Kok

Restaurant Amsterdam
20062006

Bediening

Café Restaurant De Ysbreker
20042005

Usher

City Pathé
20042004

Winkelbediende Mango Magna Plaza

Melle's Fashion B.V.

Education

20132016

Computer sciences

Khan Academy
20092015

Wijsbegeerte

Universiteit van Amsterdam
20072008

HBO rechten

Hogeschool van Amsterdam 

Skills

Rijbewijs
Talen

Engels en Nederlands

Text Section

De buitenwereld vraagt zich vaak af: 'Wat kan je na een studie filosofie?', 'Waar ga je nu je geld mee verdienen?'. Alsof dat het doel van studeren is. Voor een filosoof is dat niet vanzelfsprekend. Je leert om het leren. Wat je tijdens je studie leert is structureel en logisch nadenken. Je leert problemen analytisch te benaderen en zoekt naar creatieve oplossingen voor deze problemen. Je leert ruimtelijk denken en verbanden te leggen tussen verschillende fenomenen of concepten. Door te wisselen tussen conceptueel nadenken tot pragmatisch nadenken, leer je een veelzijdigheid aan verschillende perspectieven. Maar al deze verworven vermogens kunnen moeilijk in geld vertaald worden. Veel mensen vinden het daarom moeilijk te begrijpen waarom iemand filosofie gaat studeren. Het is belangrijk dat deze manier van denken worden ingezet op welke werkvloer dan ook. Voor mij is het vooral belangrijk om uitgedaagd te worden en dat mijn analytisch vermogen en andere inzichten op waarde worden geschat. 

Zoals hopelijk duidelijk is geworden zijn mijn interesses breed en mijn persoonlijkheid veelzijdig. Ik heb filosofie gestudeerd, maar ik heb geen interesses het te verkopen. Ik hoop dat mensen mij benaderen om wie ik ben en niet om wat ik heb gedaan of heb bereikt. Het interesseert mij niet wat ik heb gedaan, maar juist wat ik nu aan het doen ben en wat ik van plan ben nog te doen. Alles wat ik doe staat hier in dienst van.