Printing tool Download PDF

Jolanda de Jong

Trainee Recruitment @Adecco & Bestuurslid @NVP & TEC Europe 

Work History

08-2017Heden

Recruitment Consultant

Adecco Group Nederland

Voor de klant KLM heb ik samen met de manager een team samengesteld waarmee we de werving op hebben gepakt voor de functies platform- en cargomedewerker. Dit doen we door verschillende online maar vooral offline acties op te pakken en hier een plan voor te schrijven. 

01-201707-2017

Recruiter

YoungCapital Professionals

In mijn tijd bij YoungCapital heb ik mij gefocust op de recruitment van de starters op de technische arbeidsmarkt. Door verschillende tools in te zetten hebben we verschillende kandidaten aan een traineeship weten te binden.

july 2016nov 2016

Consultant

Adecco

Tijdens mijn minor heb ik ondersteuning geboden bij de instroom van nieuwe krachten. 

Jul 2016 Present

Bestuurslid 

TEC Twente part of TEC Europe

Bij TEC helpen we de ondernemende student om samen met hen te kijken of zij ondernemend zijn of daadwerkelijk een ondernemer. Hierbij speelt persoonlijke ontwikkeling een grote rol en gedurende zes maanden begeleiden we de student langs verschillende facetten die het noodzakelijk en leuk maken om ondernemend bezig te zijn of juist een onderneming op te zetten. 

Ik ben hier zojuist mee gestart en ben verantwoordelijk voor de kennismakingsgesprekken, onboarding en de coaching gedurende zes maanden.

Sep 2015June 2016

Trainee HR Recruitment

Adecco Group Nederland

Tijdens mijn stageperiode bij Adecco heb ik een verantwoordelijkheid gekregen aan mij om deze zo creatief mogelijk aan te pakken en de beste invulling te geven. Daarom heb ik samen met mijn collega een boost gegeven aan een intern stagebureau. Waar een jaar eerder acht studenten zijn gestart als stagiair zijn er in februari ruim zestig plekken ingevuld. 

Daarnaast heb ik meerdere projecten opgepakt waaronder het effectiever inzetten van de recruiter seats op LinkedIn.

Jul 2014Present

Bestuurslid

NVP Young Professionals

Als bestuurslid ben ik verantwoordelijk voor de online communicatie. Hierbij gaat het om voornamelijk om social media en HRSpijkers.nl

In deze rol ben ik ook verantwoordelijk voor de sectie Noord-Holland, zo heb ik nauw contact met de bestuursleden hiervan en ben ik contactpersoon voor de docenten HRM van de Hogeschool van Amsterdam.

Naast mijn eigen focusgebieden ben ik ook ondersteunend aan de andere bestuursleden om samen zoveel mogelijk uit een event te halen. 

Jan 2010Aug 2016

Verkoopmedewerker

Spakenburgse Vishandel de Graaf

Dit is een bijbaan waar ik nu zes jaar geleden mee ben gestart. Gedurende werkdag ben ik naast een verkoopmedewerker ook medeverantwoordelijk voor het produceren en bereiden van vis of visproducten. 

May 2014Aug 2014

HR Intern

VSH Fittings

Voor mijn opleiding is het noodzakelijk om zes weken te snuffelen binnen een HR afdeling. Dit is bij mij wat langere geworden. Zo heb ik kunnen werken aan een introductieplan en de dagelijkse werkzaamheden op de afdeling. 

Aug 2012Feb 2013

Junior Recruiter (Internship)

Ajilon Technology part of Adecco Group Nederland 

Dit is mijn tweede en laatste stage geweest tijdens mijn MBO opleiding. Tijdens deze periode heb ik veelal bij de klant inhouse gewerkt maar daarnaast ook de verbinding gezocht met collega's van Adecco. Ik heb hier kritisch leren kijken naar de kandidaat, gesprekstechnieken ontwikkeld en daarnaast veel meegekregen van de technische sector. 

Apr 2010Nov 2010

Stagiaire P&O

VSH Fittings

Tijdens deze stage ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met een personeelsafdeling. In deze setting heb ik alle facetten mee kunnen krijgen en zien. 

May 2008Dec 2011

Horeca medewerker

Restaurant de Bruggemeester

Begonnen als afwassen, in de bediening tijdens een feest en in de keuken geëindigd. Mooie kansen gehad en geleerd wat gastvrijheid en klantvriendelijk werkelijk betekent. 

Education

20062010

VMBO-K handel en Administratie

Minkema College 

Met als advies van de basisschool gestart met de Kader/Theoretische leerweg. Later is dit kader geworden met als uitstroomrichting, handel en administratie. De wens was op dit moment dat ik later etalages zou gaan inrichten. 

20102013

MBO 4: Juridisch Medewerker Personeel en Arbeid

ROC Midden Nederland

Gestart met de gedachte om door te gaan op zakelijke dienstverlening, tijdens het keuzemoment gekozen voor personeel en arbeid. Gedurende opleiding in aanraking gekomen met meerdere organisaties die mij geënthousiasmeerd hebben voor dit vak. 

Nov 2014Jan 2015

Minor: Internet Marketing Tools 

De Haagse Hogeschool / The Hague University of Applied Sciences

Tijdens deze minor heb ik samen met twee andere studenten een focus gelegd op een online marketingcommunicatieplan voor een startup: Novifish. Deze minor heb ik in één keer behaald met een 7, voor deze minor stond 15 ECTS

20152015

HR Summerschool

HR Community

Samen met twee andere Young Professionals hebben we een idee bedacht om met de invoering van een basisloon toch innovatief te zijn en waardevol voor de maatschappij. 

20132017

Bachelor Human Resource Management

DE HAAGSE HOGESCHOOL / THE HAGUE UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

Voor deze studie zijn meerdere basisvakken opgesteld waaronder: HRM-instrumenten, bedrijfseconomie, arbeidsrecht en psychologie. 

Skills

8
Dutch
2
English
6
OS X 
6
Social Media
6
Teamwork