Samenvatting

Jacco Valkenburg, jaargang 1971, is oprichter van IPRC en sinds 1996 onafhankelijk recruitment expert, trainer en auteur. Met meer dan dertien jaar ervaring op het gebied van recruitment staat hij internationale organisaties bij in het verbeteren of uit handen nemen van het werving- en selectieproces. Ervaringsoverzicht

Sociale media actief

LinkedIn, Plaxo, Twitter, Facebook, Hyves, MySpace, Ning (diversen), Google Friend Connect, Viadeo, E.Factor, Ecademy, Netlog, Jobster, Kenniscafe, Slideshare, TripIt, Naymz, ERE.net, Unyk, Poken, enzovoort.

Als actief online netwerker, trainer, blogger en auteur geeft Jacco Valkenburg training, coaching en advies aan recruitment specialisten. Tevens verschijnen er regelmatig artikelen in kranten en vakbladen, zie publicatie overzicht.

Social media & PowerCV diensten

Auteur

Work experience

Work experience
Dec 1999 - Present

Eigenaar

IPRC - Specialisten in recruitment

Als specialist in Recruitment en Talentmanagement oplossingen is IPRC in staat om organisaties te ondersteunen in het verbeteren of uit handen nemen van het gehele werving- en selectieproces. Een vande activiteiten van IPRC is de bemiddeling van (interim) recruiters.

Sociale media die door IPRC intensief wordt ingezet om relaties te bouwen en onderhouden met Recruiters:

LinkedIn Group:Recruitment Consultants and Staffing Professionals

Plaxo Group:Recruitment Consultants

Google Friend connect (open social network): Online recruitment community

Twitter: @recruitmentjob (microblog met nieuws, artikelen en tips uit de gehele wereld)

Twitter: @toprecruiter (nieuws, artikelen en tips voor Nederlandstalige recruiters)

De website van IPRC is een fraai voorbeeld van integratie van sociale media zoals LinkedIn widgets, Google applicaties, Plaxo blog en Twitter (TwitThis).

2009 - Present

Managing Consultant

recruit2

recruit2 helpt organisaties met behulp van een online referral recruitment platform, en aanvullende dienstverlening, de juiste talenten te vinden. Voor meer informatie over onze totaaloplossingen voor referral recruitment zie www.recruit2.nl 

Sep 2008 - Jan 2009

Global Recruitment Project Manager

ING Wholesale Banking

ING Wholesale Banking biedt financiële oplossingen op maat aan grote ondernemingen, instellingen en overheden met een international team van meer dan 18.000 specialisten in 40 landen. Ingehuurd om wereldwijd een nieuwe recruitment softwareapplicatie en carrièresites (intern en extern) te implementeren.

Aug 2007 - Sep 2008

European Recruitment Coordinator

ING Investment Management

ING Investment Management (ING IM) is dé belegger van ING en opereert wereldwijd. ING IM is actief in meer dan 30 landen en staat in de top 25 van asset managers wereldwijd. Als externe adviseur gevraagd om het bestaande recruitment proces te analyseren en de HR organisatie hierover te adviseren.

Zie beschrijving "Recruitment Casus 2008"

Mar 2007 - Aug 2007

Global Graduate Recruitment

ING

Ingehuurd om een wereldwijde campus recruitment strategie t.b.v. Corporate Risk Management te ontwikkelen en uit te voeren om zodoende de beste talenten aan te trekken.Remote college recruiting model ontworpen om wereldwijd de beste talenten te werven en te selecteren voor het Risk traineeship. Zie beschrijving "Recruitment Casus 2007".