Download PDF

Personligt brev

Åh vilken rolig roll! Den där pirriga känslan i kroppen när jag får syn på jobbannonsen som bara ropar; sök, sök!

Varför söker jag jobbet som rekryterare/administratör på TRR?

TRR har en särskild plats i mitt hjärta sedan den där höstdagen 2011, när jag första gången klev in på Jakobsbergsgatan 6. Jag behövde all hjälp och stöd som fanns att få. Och det fick jag!

Min personliga resa har gett mig ett stort engagemang för att lära mer om arbetsmarknadsfrågor, rekrytering och i synnerhet kandidathantering, som jag ofta lyfter och debatterar på sociala medier som LinkedIn, Twitter och Facebook.

Mitt erbjudande:

Rekrytering, administration, IT och sociala medier: Jag har arbetat med kommunikation, matchning och användarsupport på Talangbanken, ett IT/webbverktyg för att förenkla rekryteringen för mindre och medelstora företag utan egna HR avdelningar. Fokus ligger både på att sätta kandidatens framtidsmål, personliga egenskaper och vilja i förarsätet och att hjälpa företag med kostnadseffektiva rekryteringar. Som IT-startup hade företaget en begränsad marknadsföringsbudget och arbetade uteslutande med sociala mediekanaler och nätverkande, i Almedalen och på mässor och events, för att skapa bästa möjliga intresse och matchning mellan företag och kandidat. I nuläget arbetar jag som administrativ assistent på ledningsnivå och rapporterar direkt till avdelningschef på Socialförvaltningen, Stockholms stad.

Projekt, event, engelska och nätverkande. Att ta nya kontakter och att vårda mitt nätverk är mitt naturliga förhållningssätt och jag delar gärna med mig. Givers  gain! Utbildad projektledare med erfarenhet av att genomföra events, konferenser, delta på mässor och andra marknadsprojekt på EY's (fd. Ernst & Young) marknadsavdelning. EY är ett globalt företag med engelska som koncernspråk.

Kundarbete, uppföljning, engagemang.  Som egenföretagare under tjugo år inom retail och tjänstesektorn har jag fått lära mig det mesta om att kommunicera med och möta människor, engagemang för kundarbete och vikten av uppföljning. I rollen som rekryterare/administratör på TRR skulle jag få möjlighet att knyta ihop mina yrkeserfarenheter med mitt stora engagemang. Ett drömjobb, helt enkelt! 

  • Certifierad förändringsledare (coachande förhållningssätt, värdegrundarbete, feedback)
  • Examen från Sälj & Marknadshögskolan (projektledning, retorik, marknadsföring),
  • PR och kommunikation (Folkuniversitetet)
  • Produktionsledning (Berghs).
  • Socialt kompetent, representativ, tydlig, lösningsfokuserad, glad.

Jag vill lära nytt, att utvecklas är ett mål i sig och det här är en roll som matchar vad jag söker för mitt nästa karriärsteg - en engagerande roll med både hjärta och hjärna!

Ser fram emot att få utbyta mer information vid ett personligt möte.

Vänliga hälsningar,

Helene

För fullständigt CV, se min LinkedInprofil.

Referenser lämnas gärna i samband med intervju.

Intressen

Jag är en passionerad media- och kulturkonsument och reser gärna. Fotografiska är mitt favoritmuseum och jag har ett förflutet som tävlingsdansare på elitnivå. Jag är lyckligt skild, bor i Farsta och har två döttrar (19 & 23). Ickerökare med B-körkort och bil.

CV

2016

Administrativ assistent

Stockholm stad

Rollen innefattar att administrativt stötta socialtjänstavdelningens avdelningschef, i vissa delar även stötta förvaltningsledningen och ingå i socialtjänstavdelningens stab.

Arbetsuppgifterna är varierande och innehåller bland annat; besvara frågor från avdelningens verksamheter, ansvara för fakturahantering i Agresso, internfakturering, enkäter och uppföljning i esMaker, personaladministration, protokollföring (Samverkansgrupp, Origo, Barnahus), bokning och planering av resor, konferenser och dylikt, dokumentsamordning, övriga behovsuppgifter åt förvaltningsledningen, samt övriga administrativa uppgifter vid behov.

Här, liksom i tidigare roller, har jag användning av mitt positiva och prestigelösa förhållningssätt liksom handlingskraft, initiativförmåga och tydlig kommunikation. Jag har möjlighet att själv planera mitt arbete.  Arbetsuppgifterna är varierande och rollen är utåtriktad med många interna och externa kontakter.

1993Present

Förälder

Föräldraskap

Top Management. Föräldraskap är ett ledarskap i ständig utveckling. Projektledning, förhandling, kreativ problemlösning, coachning, kommunikation och omvårdnad. Du lär dig att vara proaktiv, att vara prestigelös och lösningsfokuserad. En resa i att utveckla empati, tydlighet, trovärdighet, närvaro och aktivt lyssnande.

20152015

Administratör/Samordnare för ensamkommande flyktingbarn

Stockholm stad


Samordna, administrera och ansvara för att koordinera förnödenheter och tjänster till ett flertal Stockholmsbaserade akutboenden för ensamkommande flyktingbarn.

Nätverkande som arbetsmetod för att möjliggöra och koordinera inköp och leveranser, under ett nationellt pressat läge. Satt med i ledningsgruppen och i tjänsten ingick även jourtjänstgöring på kvällar och helger.

Ett spännande och utmanande arbete där jag fick använda min projektledarkompetens, lösningsfokus och humor. Där förutsättningar ständigt och snabbt ändrades och som ställde höga krav på ett positivt och prestigelöst förhållningssätt liksom handlingskraft, initiativförmåga och tydlig kommunikation både internt och med externa leverantörer.

20152015

Konferensadministratör

Stockholm stad

Visstidsanställning. Ansvar för inköp och leverantörskontakter, internfakturering och övriga administrativa uppgifter (Marvin). I mitt uppdrag ingår även att ta emot och tillhandahålla en trevlig upplevelse för våra konferensdeltagare. Gästmottagande och service, hjälpa till vid teknikstrul och informera om verksamheten.

 20142015

Projektledning och marknadskommunikation

Viam Nexus

Sidoprojekt på konsultbas i mån av tid. Projekt- och produktionstledning, marknadskommunikation (bygger, vårdar, utvecklar varumärken), förändringsarbete och processledning. Skriver artiklar och inlägg för sociala medier och bloggar, vägleder och utbildar nya användare av Linkedin, rådgivning kring jobbsökande. 

 2013 2014

PR och kommunikationsansvarig

Talangbanken

Talangbankens erbjudande är en enkel och snabb kontaktväg mellan arbetsgivare och kandidater. Via sajten uppvaktar företaget en intressant talang med ett jobberbjudande och om talangen finner erbjudandet lockande, ja då bokar ni ett möte. Direkt och utan mellanhänder.

Projekt. IT/Webbaserat verktyg för att förändra och modernisera arbetsmarknadens sätt att tänka kring jobbsök. Marknadsföring av Talangbankens kandidater via sociala medier, affärsnätverk och direkt till arbetsgivare.

Webbkommunikation, pressreleaser, nyhetsbrev, internkommunikation, sociala medier, support.

 2012 2013

Projekt- och produktionsledare, konsult

Private Planning Consulting AB

Projekt. Produktionsledning/koordinering/webbkommunikation. Uppstart, research och planering för projekt att ta fram informationsmaterial till patienter som får diagnosen prostatacancer och deras partners/anhöriga .

 2008 2012

Projekt- och produktionsledare/marknadskoordinator

EY (f.d. Ernst & Young)

EY är ett världsledande företag med konsulttjänster inom revision, redovisning, skatt, transaktion och rådgivning. Det svenska huvudkontoret ligger i Stockholm och det globala huvudkontoret ligger i London. EY har 2 240 medarbetare i Sverige, globalt har EY 190 000 medarbetare. I dagsläget har EY 57 kontor i Sverige.

Ansvarig projektledare för företagets sponsoravtal med Stockholms Konserthus. Projektansvarig för de event företaget hade i samarbete med Stockholms Konserthus som den årliga invigningskonserten och Nobelkonserten då företaget bjöd in sina premiumkunder.

Ansvarat för att starta, planera och leda produktionsprojekt. Allt från trycksaksproduktion till event och reklamkampanjer. Ansvarat för kontakter och avtal med externa leverantörer som tryckerier, eventbyråer och distributörer.

Assisterat vid event och mässor, i administrationen av marknadsavdelningens ekonomi och fungerat som stöd och mottagare av marknadsuppdrag och frågor från företagets 60 lokalkontor och nordiska kollegor. I arbetet ingick även kontakter med EY's internationella marknadsorganisation samt implementeringar av internationella initiativ i Sverige.

Löpande uppdatering av projektverktyg, databaser, hantering av licenser och behörigheter.

19912008

Entreprenör

Projektledare, säljare, inköpare

Att som ung vuxen planera och sjösätta min dröm om att starta och driva egna företag har format hela mitt professionella sätt att tänka och agera. Självklart, jag misslyckats ibland och det ser jag som värdefulla erfarenheter. Jag har fått lära mig att tänka lösningsorienterat, att vara drivande, orädd och att aldrig ge upp. Det har utvecklat mitt affärstänk, min förståelse för vikten av kundvård, av att hålla en hög servicenivå och av att säkra kundnöjdhet genom uppföljning. Jag vill beskriva mig som en pragmatiker som genom erfarenhet skaffat mig väl fungerande strategier för att skapa goda affärsrelationer med kunder, leverantörer och medarbetare.

Startat upp och drivit egna företag, både som konsult och egna butiker. Kund- och leverantörskontakter, rekrytering- och personal, inköp och försäljning, marknadsföring, budget, löpande bokföring, event, mässor och utbildning. Styling för reklamuppdrag, fotograferingar, skivomslag och modevisningar.

Utbildningar/kurser

2013

PR och kommunikation

Folkuniversitetet

Public relations, evenemang och event, kommunikationsplan, extern kommunikation, massmediarelationer, mediahantering, krishantering, intern kommunikation, sociala medier som PR-verktyg.

2013

Blogg, krönika och artikel.

Skrivakademin

Att skriva korta kärnfulla texter och intervjuteknik.

2013

Gör din egen sida med Wordpress

Folkuniversitetet
2012

Att skriva

Skrivakademin

Textbearbetning och textanalys.

2011

Produktionsledare

Berghs School of Communication

Mina huvuduppgifter som produktionsledare är att resursplanera och samordna, vare sig det gäller annons-, webb- eller filmprojekt, evenemang, informationskampanjer eller annan regelbunden medieproduktion. Därför måste en ha intresse och känsla för ordning och struktur.

Den här kursen gav mig de konkreta verktyg jag behöver för att kunna verka som produktionsledare på reklam- eller inhousebyrå. Den vänder sig till den som har god inblick i branschen; som redan idag administrerar eller produktionsleder projekt eller som har för avsikt att göra det i framtiden.

2009

Kvalificerad säljare & marknadsförare

Sälj & Marknadshögskolan, Mercuri International i samarbete med Handelshögskolan i Umeå.

Projektledning, retorik, ekonomi, marknadsföring, praktisk marknadsföring, försäljning/KAM, praktik och examensarbete. 

Certifikat

2013

Certifierad Process- och förändringsledare

CHPS Centrum för högpresterande system

Det finns alltid en kultur och värderingar i en organisation, frågan är om de skapats medvetet eller kommit till av en slump? En annan fråga är om kulturen och värderingarna är ett stöd på vägen mot önskat resultat eller om de innehåller något som hindrar att vi når dit vi vill? I utbildningen till förändringsledare får du lära dig om olika metoder och modeller för att leda individer och grupper mot att medvetet skapa den kultur de vill ha i sin organisation. Verktyg i din vardag för att leda mot målet och inte bara teorier och ord på papper.

 Huvuddelar i utbildningen.
•  Skapa en tydlig kommunikation på alla nivåer i en organisation.
•  Arbeta aktivt med värderingar och drivkrafter för att nå resultat.
•  Skapa en medveten förändring på organisations-, grupp- och individnivå.
•  Leda dig själv och andra med ett trovärdigt förhållningssätt som skapar tillit.
•  Bemöta beteenden som är negativa för verksamheten.
•  Filtrera framgångsfaktorer i förändringsprocesser.