Printing tool Download PDF

Work experience

Marknadsundersökare

PDS Research AB

Genomförde och sammanställde marknadsundersökningar på tyska åt svenska kunder.

Mar 2009Present

Project Manager Marketing

S-Solar AB, Finspång

Byggde upp och ansvarade för företagets hemsida.Projektledning namnbyte Sunstrip AB- S-Solar AB marknadsföringsmässigt internt samt externt.Ansvarade för framtagning av allt marknadsmaterial.Upprättade aktivitetsplaner samt budget.Hanterade mässor, events och showroom.Hanterade byråkontakter och andra leverantörskontakter.Hanterade utveckling av varumärke och företagsidentitet.Hanterade nyheter och pressrumÅrsredovisning layout och innehållAnsvarig för säljrapportering till ledningsgrupp CRM-verktyg (Lime)

Apr 2008Feb 2009

Project Manager Sales

Innovativ Vision AB

Upprättade aktivitetsplaner i samarbete med säljare och dotterbolag. Höll daglig kontakt med dotterbolag i USA och Tyskland samt med agenter.Ansvarade och implementerade CRM-system.Projektledare för att upprätta struktur på offerter och prislistor.Projektledning inom After Sales.

Dec 1999May 2007

Project Manager Marketing

Innovativ Vision AB

Upprättade media- och marknadsaktivitetsplaner.Ansvarade för att utveckla och lansera en ny hemsidaAnsvarade för alla marknadsaktiviteter och genomförde produktioner såsom broschyrer, DR, trycksaker, multimedia, stora och små mässkoncept, hemsida, pressreleaser, annonser och Give aways.Projektledare och ansvarig för alla mässor.Ansvarig för multimedia/videoproduktioner.Bistod i budgetarbete samt i det strategiska tänkandet.

Dec 1996Nov 1999

External Communication Manager

ConNova Systems AB

Deltog i uppbyggandet av marknadsavdelningen.Ansvarig för all extern kommunikation vilket innebar ansvar för reklambyråkontakter och produktion av trycksaker, kampanjer och multimedia.Strategisk utveckling av företagets hemsida.Projektledare och ansvarig för företagets alla internationella mässor.

Education

3-årig samhällsvetenskaplig linje

Platengymnasiet

Projektledare

Wenell Management AB

Praktisk projektledning är en koncentrerad basutbildning som ger en helhetssyn på projektarbete. Rollen som projektledare stod i fokus och tyngdpunkten låg på enkla, praktiska verktyg som kan användas direkt i arbetet. Hela projektflödet från idé till nyttjande behandlades och där vikten av förberedelserna betonades.

Kursen gav praktiska och enkla metoder för att driva projekt eller för att använda projektarbetsformen i framtida arbete.

Kursen gav också kunskaper om projektorganisationens roller, samspel och ansvarsfördelning.

Nov 2010Present

Lexicon AB

Under kursen lärde jag mig att använda InDesign och kombinera text, bilder och grafik för enklare grafisk produktion som till exempel annonser, produktblad, foldrar med mera.

UTBILDNINGSMÅLAtt kunna de viktigaste funktionerna i InDesign för framställning av trycksaksoriginal eller annan typ av informationsmaterial.

Apr 2012Jun 2012

Företagsuniverstetet

Informatör/Kommunikatörsutbildning (8 dagar under april-juni), Företagsuniversitetet Stockholm. Behandlar strategisk kommunikations- och medieplanering där alla mediekanaler såsom webb och sociala medier beaktas. Kursen ger även verktyg till effektiv skriftlig kommunikation.

Oct 1996Aug 1992

Master

Internationell Ekonomi

Internationell Ekonomi, inriktning mot marknadsföring och tyska, magisterexamen 160 p, Universitetet i Karlstad

References

Stefan Nilsson

Stefan Nilsson var min chef på Innovativ Vision AB. Vi samarbetade i nio år.

Målmedveten driver/slutför

Ansvarstagande

Energirik

Social Kompetent

Vem är Johanna?

Jag är en målmedveten tjej som driver och slutför projekt inom kommunikation, marknad och försäljning. Jag drivs av eget ansvar och tycker om att ha många kontakter med kunder, leverantörer och internt. Jag tar ansvar och ser till att lösa problem och ro projekt i land. Jag kan flytande tyska och engelska. Mitt mål är att få arbeta med att driva projekt på ett internationellt företag eller inom en organisation med en informations- och marknadsavdelning.

Intressen

Sång Jag sjunger Motala Kammarkör som är en fartfylld kör med 40 sångare. Vi sjunger blandad repertoar från pop och rock till folkvisor och sakrala stycken. Vi uppträder gärna på scenen, i kyrkor eller i andra oväntade miljöer.

Löpning - Har på senare tiden börjat att springa främst vid sjön Boren. Det är en härlig känsla att springa vid sjön året runt och en utmaning att klara av rötter, sten och skogsstigar.

Skidåkning

Jag började att åka skidor när jag var fyra år och har därefter tillbringat många sport- och påsklov i fjällen och i alperna. Efter ha bott på samma hotell och varit på samm ort  i Schladming i österrike i 10 år utdelade ortens borgmästare en medalj för trogna besökare.

När jag lite senare i livet återvände till Schladming och hotell Druschhof fört att jobba blev jag även förälskad i bergen sommartid. Min andra hälft Magnus är lika betagen i berg som jag. Vi har nu som mål få barnen lika intresserade av berg, skidåkning och vandring som oss. Förra sommaren var vi i Ö;sterrike och provade att vandra så smått.

TrädgårdNär vi flyttade in i vårt nybyggda hus i Borensberg år 2005 bestod trädgården av lera och silt. Efter att gräs och däck kom på plats så tog mitt trädgårdsintresse fart. Jag plöjde många trädgårdstidningar och från att inte ha kunnat något om träd, buskar och blommor så kan jag nu en hel del. Jag har anlagt en del rabatter och börjar bli riktigt nöjd, men det går alltid att förbättra. Jag tycker mycket om blått och purpur i trädgården och här är ett exempel på ett Prunus träd med fin blomning under maj månad.

Resor

Jag reser gärna till Italien, Ö;sterrike eller Schweiz. Jag tycker om berg, sjöar och italiensk mat. Det är jag som brukar stå för det mesta av planeringen av våra resor och jag tycker om att hitta små unika pensionat där det blir lite mer personligt. Förra sommaren besökte vi bl a Grado i Italien och bodde längst upp på ett enkelt ställe med fin utsikt över takåsar och den historiska delen av staden som har funnits före  Venedig.