Download PDF

Work experience

Mar 2005Jun 2011

Adviseur Verzekeren

ING

Het, op basis van taakstellende budgetten, bewerken van voornamelijk de Business Bank markt met verzekeringsdiensten. Het opstellen van een commercieel plan voor de bewerking van de toegewezen verzekeringsmarkt. Het opbouwen van een relatienetwerk van interne en externe stakeholders. Op dit moment actief in de volgende netwerken: Oss Bedrijfs Kontakt en Businessclub JVC te Cuijk. Hiernaast frequent deelnemer aan de netwerkbijeenkomsten van ARPA advocaten te Veghel.

May 2001Mar 2005

Accountmanager

SNS Assurantien BV

Taken en verantwoordelijkheden:Advisering verzekeringsproducten aan particulieren en bedrijven in het werkgebied noord-midden Limburg en zuidoost Brabant. Gestart vanuit een pioniersrol, met als doel opbouw van een profijtelijke portefeuille. Vooral toegespitst op acquisitie in samenwerking met interne en externe stakeholders, waaronder intermediairbedrijven, accountants, hypotheekadviseurs en belastingkantoren. Lidmaatschap bij businessclub MKB Limburg,

Jun 1998May 2001

Assurantieadviseur Bedrijven

Rabobank

Advisering van zakelijke verzekeringen bij ondernemers.

Tevens planmatig gewerkt aan de uitbouw van een profijtelijk relatiebestand. Hiervoor een marktbewerkingsplan opgestart tesamen met een marketeer van verzekeraar Interpolis. Vervolgens een call centre afspraken laten maken. Resultaat was 8 afspraken waarvan 4 nieuwe verzekeringsrelaties.

Education

Jan 2012Jul 2012

Avans+

Aan de hand van de aanwezige literatuur worden de diverse onderdelen van risicomanagement met elkaar in verband gebracht. Vanaf dag 1 van de opleiding zal de gevestigde literatuur worden gekoppeld aan de dagelijkse praktijk binnen het intermediair.

Jan 2011May 2011

Avans+

De opleiding Registeradviseur Verzuim en Inkomensmanagement (RVI) legt een gedegen fundament onder de advisering aan het MKB op het gebied van verzeker(d) verzuim en inkomen. Het onderwerp wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd, maar het accent ligt vooral op de juridische en financiële aspecten.

Dec 2008Dec 2008

Bureau Zuidema

Doel van deze training is, inzicht te krijgen in hoe gesprekken en situaties te sturen door bewust gebruik te maken van verschillende invloedstijlen en soorten gedrag. Wat ik heb geleerd in deze, is dat je eerst op gevoelsniveau tot elkaar moet komen wil je vervolgens inhoudelijk met elkaar kunnen argumenteren/overtuigen.

Oct 2007May 2008

Avans+

Register-adviseur Employee Benefits: geregistreerd in het EB register, www.ebregister.nl. Gecertificeerde opleiding over alles wat met pensioen en employee benefits te maken heeft. Concreet: pensioen,  levensloopregeling en collectieve werknemersvoorzieningen voor ziektekosten, ziekteverzuim, ongevallen en arbeidsongeschiktheid.

Nov 2004Dec 2004

Expert in Sales Basics

Kenneth Smit

Doel van de training Expert in Sales Basics is structuur aan te brengen in verkoopgesprekken. Onderwerpen hierbij zijn: hoe bezwaren te overwinnen en op welke wijze de commerciële slagkracht te vergroten door het verkrijgen van relevante informatie. Uiteindelijk ben ik beter in staat de klant met de juiste argumenten te overtuigen.

Aug 2003Nov 2003

SEH
Nov 2002Jan 2003

Nibe-SVV

Deze training leert het risicomanagementproces.

Mar 2002Jul 2002

Nibe-SVV

Deze opleiding leert hoe een zakelijke kredietaanvraag tot stand komt en hoe je een kredietaanvraag van een zakelijke cliënt moet beoordelen. Uitgangspunt hierbij is de praktijksituatie.

Nov 2000Nov 2001

Stichting Examens Assurantiebedrijf

Pensioenpraktijk 1 en Pensioenpraktijk 2

May 1997May 2000

Stichting Examens Assurantiebedrijf
Feb 2000Feb 2000

Nibe-SVV

Leren adviseren op basis van een uitgebreide risicoanalyse.

Sep 1986Jan 1990

MER

Fontys Hogescholen

HEAO Economisch-Juridisch, differentiatie bank- en verzekeringswezen.

Skills

[email protected]
Vanuit het project BedrijfsRisicoScan de opzet van een uniforme werkwijze en een presentatietool.  Project is gestart in mei 2010 en eindigt projectmatig in januari 2011. Onderdeel is de opzet van een uniforme werkwijze evenals het implementeren van deze nieuwe werkwijze bij adviseurs verzekeren. We maken de vertaalslag van productgerichte verkoop naar de klantgerichte advisering (de klant centraal). In januari 2011 wordt het project landelijk uitgerold en door adviseurs toegepast. Mijn functie in het project BedrijfsRisicoScan was landelijk vertegenwoordiger vanuit sales. Mijn rol was om - vanuit mijn kennis van de klant en de business - input te leveren om tot een praktisch werkbare tool te komen. Tevens heb ik mijn kennis en ervaring kunnen toepassen om op hoofdlijnen van het project een bijdrage te leveren.
Sales

Summary

Mijn persoonlijk motto is de mogelijkheden in het leven zoveel mogelijk op te zoeken en te benutten.

Ik ben sterk in het realiseren van visies, het verbinden van mensen en ik ontdek graag nieuwe markten en mogelijkheden. Mijn aanpak is pragmatisch met een vooruitziende blik. Betrouwbaar, met kennis van zaken en met oog voor onderlinge verbindingen. Ik ben in staat de organisatie snel te verkennen, ik ben strategisch en analytisch sterk en ik kan mensen enthousiasmeren. Mijn huidige werkzaamheden bevinden zich op inhoudelijk vlak op het werkterrein van de zakelijke klant. Ik denk vanuit de klant  en met behulp van mijn klantgerichtheid ken ik de behoeften van de klant en de business. Ik werk graag in een dynamische en intellectuele omgeving, waarbij voor mij vrijheid en eigen verantwoordelijkheid een belangrijke rol spelen.

Interest

Handbal (Nederlands kampioen jeugdhandbal 1981).

Squash

Certifications

Erkend Hypotheekadviseur

Stichting Erkend Hypotheekadviseur

Register Adviseur Employee Benefits

NEFEB en Avans+