Cecilia Fredriksson

Cecilia Fredriksson

Work experience

Work experience
Apr 2012 - Present

Design Engineer

Framtiden AB / Metso Paper Karlstad

Konstruerar olika maskindelar till pappersmaskiner, bland annat tråg, suglådor, sträckar, schabrar, tail cutters och skyddsutrustning. Arbetet består av konstruktion och ritningsarbete i CAD-programmet Catia V5, strukturuppbyggnad i VPM samt stycklistor i PDM.

Nov 2009 - Feb 2012

Lagerarbetare/Plockare

Game Outlet

Kombinerade studierna med extrajobb på Game Outlets lager i Karlstad några dagar i veckan där jag plockade spel och diverse speltillbehör som sedan packas och skickas iväg till kunder runt om i världen.

Hjälpte även till på produktion, retur och inleverans vid behov.

Jul 2008 - Aug 2010

Receptionist - sommar

Hafsten Swecamp Resort

Arbetade i receptionen där jag hanterade bokningar samt checkade in och ut gäster från stora delar av världen vilket gav mig möjlighet att träna mina språkkunskaper. Vi anordnade även konferenser och andra tillställningar för företag och privatpersoner.

I arbetsuppgifterna ingick även aktivitetscentrumet där vi hade hand om alla aktiviteter samt allmän kioskförsäljning. Arbetade dessutom i caféet och baren där vi serverade allt från lättare lunch och fika till större huvudrätter. 

Jun 2005 - Aug 2007

Lokalvårdare

Uddevallahem

Jobbade halvtid till heltid (med vissa uppehåll) med att städa Uddevallahems kontorslokaler. Jag hjälpte även till med en del vanligt kontorsarbete på eftermiddagarna samt skrev några artiklar till företagets tidning som gick ut till hyresgästerna.

2006 - 2007

Butikspersonal

Bauhaus Uddevalla

Var timanställd och jobbade halvtid till heltid. Arbetade mestadels i kassan och hjälpte vid behov till ute på golvet, mestadels på trädgårdsavdelningen. Fick även hoppa in och hjälpa till i informationsdisken vid behov.

2005 - 2007

Lokalvårdare

Förenade Service AB

Arbetade extra med att städa de lokala Telia-kontoren när de behövde personal.

Jul 2004 - Aug 2004

Lokalvårdare

Uddevallahem

Städade Uddevallahems kontorslokaler samt ordnade frukosten, tvättade fönster och fungerade som allt-i-allo.

Education

Education
Aug 2008 - Jun 2011

Innovation och Designingenjörsprogrammet (180 Hp)

Karlstads universitet

Innovation- och designingenjörsprogrammet kombinerar den maskintekniska biten med industriell design. Programmet innehåller kurser som mekanik, hållfasthetslära, matematik, energiteknik, materialteknik, designprocessens grunder, maskinelement, konstruktionsteknik, programmering, kretsteknik, integrerad produktutveckling, marknad och avtal samt produktionssystem och flertalet av kurserna sker ihop med maskiningenjörsstudenter för att skapa ett nära samarbete mellan olika inriktningar.

Tanken är att utbildningen skall ge en bred grund med kunskap inom flera ingenjörsområden men med specifik inriktning på industridesign och produktutveckling.

Jan 2008 - Jun 2008

Naturvetenskaplig bastermin (30 Hp)

Karlstads universitet

Läste kurser inom matematik, fysik och kemi för att bli behörig till Innovation- och designingenjörsutbildningen vid Karlstads universitet.

Aug 2007 - Jan 2008

Introduktion till psykologi (30 Hp)

Karlstads universitet

Studerade en termin psykologi vid Karlstads universitet medan jag läste Matematik C på distans för att bli behörig till den naturvetenskapliga basterminen.

Aug 2002 - Jun 2005

Samhällsvetenskap - Journalistik

Agnebergsgymnasiet

Valde Samhällsprogrammet då jag ville ha en bred grund för vidare studier men fortfarande var osäker på vilken inriktning jag var intresserad av.