Printing tool Download PDF

Portfolio

Summary

Manager

Brendan is managment deskundige op het gebied van online marketing communicatie. Hij heeft ervaring met alle aspecten van het inzetten van online (applicaties, websites, social media etc.) voor marketing en communicatie doeleinden. Zowel voor intern als extern gebruik.

MarketingOpzetten van SEO, SEA, display en banner advertising. Geintegreerd geheel maken van business case (produkt) tot aan uitvoering van website en publiciteitscampagne.

Communicatie   Hoofdredactie van websites en aansturing van web communicatie professionals (design, techniek, redactie).

DesignBegeleiding van trajecten waarbij de site optimaal werd ingedeeld voor zowel communicatief informatieve doeleinden als sales marketing doeleinden. 

Bijzonder

Projecten

Work experience

Diversen

Diversen

Vanaf mijn afstuderen tot aan mijn werkzaamheden bij Microsoft MSN.nl heb ik functies vervuld waarbij ik, schreef, redigeerde, online marketingcommunicatieplannen maakte, interactie ontwerpen maakte, internetprojecten begeleidde, SEO, SEM en SEA bedreef, informatie architecturen opzette en nog veel meer van dergelijke activiteiten ondernam. Verantwoordelijkheden groeiden van zelf doen tot aan het leiding geven over de uitvoering en adviseren over online marketingcommunicatie activiteiten.

Jan 2012Present

Product Manager

Microsoft MSN.nl

Verantwoordelijk voor het optimaal benutten en de operatie van de MSN.nl online uitgeefmogelijkheden op desktop, mobiel en tablet.

Jul 2010Jan 2011

Online Manager

FNV

Leidinggevende marketingcommunicatie (strategisch, tactisch en operationeel) van de website en online. Zoals SEM, SEA en SEO projecten en werkzaamheden aan en rondom www.fnv.nl, www.fnvmondiaal.nl en www.fnvjong.nl. Verder online activiteiten als nieuwsbrieven en social media implementeren. Direct leiding geven en hoofdredactie: drie redacteuren, een contentbeheerder en twee webmasters bij marketingcommunicatie activiteiten.

Sep 2008Jul 2010

Webmanager

XS4ALL

Brendan verleende advies op het gebied van informatie architectuur, kennismanagement, enterprise zoektechnologie, wiki's, social enterprise. Hij heeft ervaring in het beheren, promoten en bewaken van complexe informatie management projecten. Zoals intranetten voor grote (internationale) organisaties, klantenservice databanken voor grote websites.

Oct 2005Sep 2008

Webmanager

PPG

Hoofdredactie www.ppg.com Webanalyse met Google Analytics ook advies naar de lokale kantoren toe Beheer Europees intranet en corporate internet PPG Projectmanagement bouw nieuw intranet en bijbehorend CMS Projectmanagement nieuw sociaal intranet en marketinginnovatietool Advies naar management board over inzet websites en online activiteiten

Education

Aug 1992Jun 1999

Doctoraal

Universiteit van Amsterdam

Amerikanistiek is een onderdeel van geschiedenis. Ik ben deskundig op het gebied van de cultuur, geschiedenis en samenleving van de Verenigde Staten.