Download PDF

Samenvatting

Op het grensgebied van de business en de informaticasector voel ik mij als een vis in het water maar ook als financieel expert kan ik uit de voeten. In die functies kan ik mijn sociale, analytische- en rekenkundige vaardigheden optimaal benutten. Ik ben een leergierig en enthousiast persoon, een echte teamspeler. Als projectleider, projectondersteuner (PMO) en als financieel medewerker heb ik mijn sporen verdiend, bij ICT en financiële bedrijven.

Work experience

Jan 2013Present

Projectleider Digitalisering & teamcoördinator Projectbureau

Schiphol Group

 • Als projectleider ben ik verantwoordelijk voor de digitalisering van het fysieke archief van Schiphol Real Estate. Verder ben ik team coördinator voor het projectbureau van luchthaven Schiphol. Daarnaast ondersteun ik kwaliteit bij de implementatie van een programma management methodiek 'Managing Successfull Programs'. Via Essentium ben ik gedetacheerd bij de Schiphol Group.
Dec 2010Dec 2012

Projectleider IT & Effecten / Project Management Officer

ABN AMRO
 • Leidinggeven aan diverse projecten, waaronder de separatie van data en mail (Outlook) en de implementatie van Windows Vista. Daarnaast gaf ik ook leiding aan effecten gerelateerde projecten zoals de Class action van Ahold.
 • Als een project officer heb ik aan meerdere projecten meegewerkt, zoals de class action World Online en de integratie van Fortis werkzaamheden bij de fusie van de twee bedrijven. De laatste tijd houd ik mij bezig met een Leveranciers Management Systeem en het volmachtenbeleid bij Securities Operations.
 • Verantwoordelijk voor het managen van projecten op effectengebied. Tevens Program Management Officer voor de separatie van ABN AMRO uit de Fortis Bank Groep.
 • Daarnaast Program Management Officer voor het separatieproject van ABN AMRO. De PMO moest zorg dragen voor een goede communicatie tussen de onderlinge partijen. Dit betekende veelvuldig contact met de betrokken partijen en hierbij moest allerlei informatie - onder andere financiele- en projectinformatie - aan de belanghebbenden verstrekt worden.
Jan 2009Dec 2010

Projectleider IT en Program Management Officer

Fortis Bank Nederland
 • Projectleider bij de separatie van data en mail (Outlook) na de beslissing van Fortis Bank Nederland om als aparte N.V. verder te gaan. Hierbij plaatsten wij de Nederlandse data, die op gezamenlijke cross border servers stonden, op Nederlandse servers. Rekening houdend met de nieuwe Role Based Access Control.  
 • Projectleider voor de implementatie van Windows Vista bij de effectenadministratie van de Fortis Bank. Hierbij werd de organisatie van circa 80 medewerkers voorzien van nieuwe computers en een nieuw besturingssysteem. Testwerkzaamheden, inclusief een pilot, behoorden ook tot de werkzaamheden.
 • Program Management Officer voor het separatieproject van ABN AMRO. De PMO moest zorg dragen voor een goede communicatie tussen de onderlinge partijen. Dit betekende veelvuldig contact met de betrokken partijen waarbij allerlei informatie - onder andere financiële- en projectinformatie - aan de belanghebbenden verstrekt moest worden.
Jan 2007Dec 2008

Finance Officer - PMO & Rapportagespecialist (BI)

Fortis Bank Group
 • Het maken van cross border managementrapportages en het verlenen van ondersteunende diensten met betrekking tot risicomanagement en business continuity management.
 • Het creëren van rapportages voor het cross border management. Hierbij kan gedacht worden aan rapportages over effectenvolumes en sociale rapportages. Het maken van RSA's en CRSA's. Het opstellen van mitigerende maatregelen en het monitoren hiervan.
 • Medeverantwoordelijk voor het Business Continuïteitsmanagement, het participeren in en het maken van een Business continuïteitsplan. Tevens deelname aan de testen die hiermee gepaard gaan.
 • Communicatiewerkzaamheden, voornamelijk op het gebied van intranet. Dit betekent het inrichten en structureren van een nieuw intranet voor de effectenadministratie van de bank en verzorging van het onderhoud van dit intranet.
Apr 2003Dec 2006

Financieel medewerker & Tester Effectensysteem

Fortis Bank N.V.
 • Als Financieel medewerker bood ik ondersteuning aan adviseurs van Retail Banking, tevens was ik Functioneel beheerder van het effectensysteem.
 • Als tester werkzaam bij de implementatie van een nieuw effectensysteem (EuroPort+). Uitvoeren van functionele en integratietesten om een smetteloze uitrol van het effectensysteem te kunnen garanderen.
 • Daarnaast gaf ik ook leiding aan effecten gerelateerde projecten zoals het project om de beleggers van Ahold te compenseren voor geleden schade (Class Action). Hiervoor heb ik een eigen database gemaakt, die de adviseurs in de mogelijkheid stelde om de claimformulieren en de transactie-overzichten uit te printen.  
Nov 2000Mar 2003

Consultant - functioneel beheerder Effectensysteem

Tempo Team IT Flex
 • Gedetacheerd bij verschillende bedrijven, waaronder KPN, KBW Wesselius en de Fortis Bank.
Sep 1999Feb 2000

Budgetbeheerder

Ministerie van Verkeer & Waterstaat

Beheren van verschillende budgetten van de Centrale Directie Juridische Zaken (CDJZ).

Education

Aug 2007Present

Bachelor

Universiteit Utrecht

Deeltijdstudie geschiedenis afgerond in de avonduren. Ik heb meerdere papers geschreven, onder andere over de opkomst van het nationalisme in Ierland en over de co-existentie van gelovigen in het Islamitische al-Andalus in de middeleeuwen. Mijn thesis behandelde de belegering van Mafeking in de Zuid-Afrikaanse Boerenoorlog.

Aug 1995Aug 1999

Bachelor

Ichthus Hogeschool

In de Maasstad, een paar honderd meter van de Erasmusbrug, heb ik de studie Bedrijfseconomie binnen vier jaar afgerond. Als één van de eerste hogescholen die substantieel meer aandacht besteedde aan informatica - uiteraard naast theoretische vakken, was deze opleiding praktisch van aard en sloot daarom goed aan bij het bedrijfsleven. 

Aug 1998Jan 1999

University of Karlstad

Drie cursussen afgerond in Zweden, namelijk: kwaliteitsmanagement, interculturele communicatie en een studie over het Zweedse economische beleid.

Aug 1994Aug 1995

Maasstad college

Bedrijfsadministratieve éénjarige opleiding. Vakkenpakket: Nederlands, Engels, Statistiek, Bedrijfsadministratie, Economie.

Aug 1988Aug 1994

HAVO

Nederlands, Engels, Algemene Economie, Bedrijfsadministratie, Wiskunde A, Geschiedenis.

Certifications

Oct 2012Oct 2012

MS Office 2010

Compu'train
Jul 2012Sep 2012

Creatief en doelgericht schrijven

Boertiengroep
Apr 2012Apr 2012

Interviewtechnieken

Vergouwen Overduin
Dec 2009Dec 2009

Prince2 Foundation

APM Group / Lagant
Aug 2008Aug 2008

MS Access 2003

Compu'train
Jan 2007Feb 2007

Business Objects

Fortis Bank
Jul 2005Jul 2005

NIBE Optiewijzer

NIBESVV
Aug 2004Aug 2004

NIBE Effectenbedrijf

NIBESVV