Printing tool Download PDF

Text section

Jag är intresserad både av en tillfällig anställning (säsong) och av en permanent anställning. Min nuvarande nivå i svenska språket är B1(CEF- Common European Framework), vilket fungerar för dagliga göromål. Jag är dock absolut intresserad av att förbättra min svenska genom språkkurser på plats. Jag föredrar inte någon speciell plats i Sverige, men jag är mest intresserad av en anställning där ett boende kan arrangeras. Min arbetslivserfarenhet ligger både inom restaurangkök och administrativt arbete inom internationell logistik och handel. För att belysa relevanta delar av min arbetslivs- erfarenhet, har jag valt att endast ta med mina anställningar som kock i USA och Serbien. Som ni kanske kommer lägga märke till saknas flera år av min arbetshistoria. Det är de år som jag har arbetat inom logistik och transport. Om ni föredrar att jag skickar en full översikt över mina tidigare anställningar - också de som inte är relevanta för en anställning som kock - gör jag gärna det. Om ni har några frågor - vänligen kontakta mig.

UTBILDNING 

Sep 1996Jun 2000

Fyra års utbildning på gymnasienivå

"Skolan för gästfrihet och turism" i Belgrad, Serbien

Kökstekniker - kock.

PRAKTISK ARBETE UNDER UTBILDNINGEN

Praktik under utbildningen: 6 månader på restaurangen "Palace" (4 stjärnor), belägen i centrala Belgrad. Arbetsuppgifter: tillagning av traditionella rätter och desserter såväl som av internationella rätter. Tillberedning och beräkanande av mängd av ingredienser efter recept.

Text section

SPRÅK

Modersmål: Serbiska

Flytande i skrift och tal: Engelska

Grundläggande kunskaper: Svenska och Tyska

ARBETSLIVSERFARENHET 

Apr 2013Mar 2015

Kökschef

Restaurang Zavet, Belgrad Serbien

Nationellt och internationell kök

Skapa rätter för gäster med speciella dietistiska behov eller kulturella önskemål. Bibehålla standarden på kvalitéen samtidigt som att hålla budget. SE till att renligheten i köket hölls på högsta nivå hela tiden. Leda arbetsgruppen och dess uppgifter. Ha ansvar för inköp av råvaror. Etablera kontroller för att minimera svinn av både råvaror och utrustning i köket. Utvecklade och implementerade en serbisk meny, anställde och tränade ny personal. Kontrollerade datummärkning på alla varor och såg till att bara det som var färskt användes.

Oct 2012Apr 2013

Köksassistent

Restaurang Nachos, Belgrad Serbien

Mexicanskt Och Sydamerikanskt Kök

Arbetade som del av en högst motiverad grupp kockar. Assisterade i förberedelserna av Mexikansk mat under ledning av Chefskocken. Hade ansvar för förberedelseprocessen. Koordinerade med personalen i matsalen. Kontrollerade rätternas utseende och dekoration. TIllagade hela måltider, varmrätter, mindre rätter och desserter. Iordninggjorde såser. Ansvarade för att alla arbetsstationer i köket var rena och upp till standard. Förberedde grönsaker för tillagning. Använde mig av de kunskaper jag hade fått under min utbildning. Diskade grytor och pannor.

Nov 2005Oct 2006

Sushi Kock och catering

Restaurang Asakuma, Los Angeles, USA

Förberedde och tillagade alla typer av japansk mat: Sushi, sashimi, soppor och andra rätter. Förberedde och skar råvaror såsom kött, kyckling och skaldjur. Friterade olika typer av tempura (fisk, räkor, grönsaker). Tillagade olika slags såser, ansvarade för lagerhållning. Planerade dagens special samt höll arbetsstationerna i god ordning: allt från riskokning till rengöring och preparation av fisk för sashimi, sushi och rullar.

Sep 2004Oct 2005

Förberedelser, catering och leverans

Restaurang Louise’s Trattoria, Los Angeles, USA

Förberedelser, catering och leverans av födovaror på ett säkert, tidsbesparande och korrekt sätt. Italiensk mat (pasta, pizza skaldjur) för leverans till hem och företag. Ansvarade för att maten levererades i de för endamålet avsedda behållarna. Ansvarade för att maten lagrades på ett sådant sätt att den inte påverkades negativt. Ansvarade för betalning och kontroll av kuponger samt att göra reklam för nya produkter (mat och drycker).