Sammanfattning

Affärsmässighet. Glädje. Nätverkande.

Jag får energi och tillfredsställelse av att uppnå mål, konkreta resultat och verklig nytta. Genom att se mina medarbetare, mina kunder och mina vänner lyckas får jag både den motivation och inspiration jag själv behöver för att utvecklas i min roll. Och som människa. Jag drivs av att koppla samman människor och på så vis se nya, ofta oväntade, möjligheter uppstå.

I mitt ledarskap och som medarbetare strävar jag efter att vara rättvis och coachande med fokus på att utveckla mina egna samt medarbetares styrkor. Min filosofi är att kombinera professionalism och samtidigt aldrig glömma att ha kul. Kombinationen av tydligt uppsatta mål, mycket uppmuntran, konstruktiv feedback och många goda skratt gör att allt blir möjligt. Då kommer resultaten.

Jag har en bakgrund med flera år som beställare av digitala projekt och som leverantör av dessa projekt. Idag arbetare jag på ett bolag som utvecklar IT-produkter och lever på licensförsäljning. Jag har arbetat med många olika kunder i ett flertal branscher, allt från tillverkande industri till offentlig verksamhet och tjänsteföretag. Det ger mig ett brett perspektiv och god förståelse för både möjligheterna och utmaningarna - hos kund, leverantör och hos produktbolag.

Tjänster

Work History
Mar 2015 - Present

Regionchef

Episerver AB

Episerver levererar digitala upplevelser i molnet genom en kompetent plattform och ett omfattande partnernätverk med totalt över 750 partners i 30 länder. Som regionansvarig i västra Sverige är min huvudsakliga uppgift har varit att etablera bolagets lokala närvaro och därefter utveckla relationerna med partners och kunder i regionen. Fn. har Episerver ca 30 partners och ett hundratal kunder inom en mängd olika branscher.

Sep 2013 - Feb 2015

Försäljningschef

DQ Consulting AB

På DQC ansvarade jag för operativt sälj, marknadsföring och strategisk utveckling av bolagets erbjudande med sikte på målet att bli 100 personer. Vårt fokus låg på att växa genom flera större åtaganden där vi kunde leverera hela vårt register. Under perioden träffade jag ett stort antal potentiellt nya kunder och lyckades ro hem ett flertal miljonkonton.

Oct 2010 - Aug 2013

Affärsområdeschef Collaboration/Web

Knowit Digital Communication i Göteborg AB

Ansvarig för affärsområde webb på Knowit i Göteborg, ett område med då ca 25 medarbetare. Huvudsakliga ansvarsområden omfattade personal, försäljning och marknadsaktiviteter. Uppdragen levererades på EPiServer CMS ( 5-7 ), Sharepoint 2007-2013 Wordpress och även på mobila plattformar som iOS och Android.

May 2008 - Sep 2010

Projektledare & Teamleader

Knowit Digital Communication i Göteborg AB

Rollen kombinerade projekt- och programledning med för ansvar för Sharepoint/Collaboration teamet på Know IT i Göteborg. De tekniska plattformarna för uppdragen jag ansvarade var EPiServer CMS och Microsoft SharePoint 2003/2007/2010.

Sep 2007 - Apr 2008

Projektledare

Sogeti Sverige AB

IT projekt på Microsoft/.Net plattformar, framförallt SharePoint och EPiServer. Jag arbetade både som projektledare för ansvarsuppdrag samt som uthyrd konsult. Mina uppdrag hos Sogeti hade en stark koppling till Microsoft Sharepoint 2007/2010.

Apr 1999 - Sep 2007

Marknadskoordinator & Projektledare

Hunter Douglas Scandinavia AB

Som marknadsförare och koordinator på dotterbolaget Turnils AB arbetade jag med projektledning av webb- och digitala produktioner samt ansvar för koncernens digitala plattform omfattande ca 15 webbplatser, intranät och tekniska applikationer. Två av de mer betydande projekt jag drev var sammanslagning globalt och tekniskt spridda hemsidor till EPiServer CMS samt införandet av QlikView som BI-plattform.

Utbildningar

Education
Mar 1997 - Dec 1998

Diplomerad Affärsekonom

IHM Business School

IHM Affärsekonom är en utbildning som ger praktisk kompetens inom både marknadsföring och ekonomi. Utbildningen gav mig möjlighet att utveckla affärsmannaskap och medförde en helhetssyn och en övergripande affärsförståelse. Kombinationen med praktikperioder gjorde detta till en perfekt språngbräda ut i arbetslivet.

Aug 1992 - Jun 1995

Gymnasium

Kongahällagymnasiet Kungälv

3-årig ekonomisk linje

Projekt, uppdrag och kurser

ProjektAnsvarNär

Ny webbplattform Framtidenkoncernen
(drygt 30 webbplatser, rådgiva)

Projektledning/Programledning
/Rådgivning/Resurser/Ekonomi
2008 - 2010
Ny webbplattform Peabkoncernen
(ca 25 webbplatser, strategiarbete, förvaltning)
Projektledning/Programledning
/Rådgivning/Resurser/Ekonomi
2009 - 2012
UppdragRollNär
Styrelseuppdrag Brf KantkremlanOrdinarie ledamot, Ordförande2013 - 
Styrelseuppdrag Paradigm Brand Consultancy ABStyrelsens ordförande2015 -
KurserAnordnareNär
EffektkartläggningInUse2010
Administratörs- och redaktörsutbildningar 
EPiServer CMS
Episerver2005 - 2015

Administratörs- och redaktörsutbildningar
Microsoft SharePoint 

Informator, Microsoft2008-2010

Certifieringsförberedande kurs PMP

Canea Consulting2009, 2010

Projekledningskurs PROPS för IT-projekt

Semcon2008

Personligt ledarskap och kommunikationsteknik

Dale Carnegie2001-2006

Strategiska presentationer

Dale Carnegie2002

Utveckling och administration Lotus Domino/Notes

IBM1999, 2001

Adobe Photoshop, InDesign m.fl


1999-2003

Färdigheter

Skills

Ledningsgruppsarbete

Ca fem års erfarenhet av aktivt arbete i ledningsgrupper.

Styrelsearbete

Ett par års erfarenhet av styrelsearbete i brf och aktiebolag.

Workshops och utbildningar

Att driva workshops och utbildningar är något jag gjort sedan start. 

IT - Integration och infrastruktur

Lång erfarenhet av att arbeta i projekt där hänsyn till integrationer och infrastruktur varit väsentliga delar av framgången. Jag har därför en god förståelse för hur det ser ut bakom våra tekniska tjänster. 

IT - Användare

Hög vana av att arbeta med såväl PC som Mac, Microsoft Outlook som Google Docs osv.

Engelska

Engelska i tal och skrift

Svenska

Svenska i tal och skrift

Personligt

Jag är gift och bor i Örgryte i Göteborg tillsammans med min fru. Vi är båda aktiva personer som gillar att träna, umgås och resa. Själv spelar jag dessutom gärna golf och har dykarcert. Som person är jag vetgirig och intresserad av såväl samhällsfrågor som djur och natur. Jag är också gränslöst förtjust i skor, klockor, teknikprylar och allt som flyger.

Referenser

Referenser kan lämnas vid förfrågan.